Ontdek snel: Kruidje roer mij (e-book)
Ontdek snel: Kruidje roer mij (e-book)
Culinair creatief met kruiden, specerijen en recepten
  • Auteur(s): Larisse van der Haar-Buijze
  • ISBN: 978-90-5940-673-5 (9789059406735)
  • Uitvoering: ePub zonder beveiliging
  • Te lezen op: computers, tablets, e-readers en smartphones
  • Prijs: € 6,99
  • Gepubliceerd in 2013
Beschrijving

Met kruiden verrijk je een gerecht. Al eeuwenlang worden kruiden en specerijen in de keuken gebruikt als smaakmakers. Maar welke kruiden smaken goed in een gerecht en hoe maak je smaakvolle combinaties?

Ontdek snel met dit e-book hoe je kruiden in de keuken gebruikt en geef in een handomdraai jouw gerechten meer smaak. Een grote variëteit aan kruiden en specerijen komt aan bod zoals rozemarijn, anijs, gember, citroenmelisse, foelie en sumak. Waar kun je een bepaald kruid voor gebruiken? Hoe maak je kruidenmengsels zelf? Op deze vragen en nog veel meer, geeft dit e-book antwoord. Laat je binnen 90 minuten inspireren door de kruidenkennis en de heerlijke recepten uit dit e-book! Dit Ontdek Snel e-book is zowel interessant voor de beginnende kok als de beter geoefende hobby-kok of culi.

Culinair schrijver en tv-kok Larisse van der Haar-Buijze houdt zich volop bezig met puur eten: zij schrijft hierover boeken en artikelen voor diverse bladen zoals Food.

Inhoud

  • Voorwoord
  • Inleiding: van kruiden en specerijen tot smaakmakers
  • Deel 1: ‘Voel-je–thuis’-kruiden: De vast wel bekende kruiden
  • 1. ‘Doe-geen–moeite’-kruidjes: Kant-en-klaarkruidenmixen
  • 2. ‘Pluk-mij’-kruidjes: Verse kruiden uit pot of tuin
  • 3. ‘Schud-mij’-kruidjes: Gedroogde kruiden uit de voorraadkast
  • 4. ‘In-een-handomdraai’-kruidjes: Bekende kruidenmengsels om zelf te maken
  • 5. Pittig gekruid: Over peper en zout
  • Deel 2: ‘Net-dat-beetje-meer’-kruiden
  • 6. ‘Grenzenloos–gemak’-kruidjes: Kant-en-klaar kruidenmixen van over de grens
  • 7. 'Pluk–mij’-kruidjes: Verse kruiden uit pot of tuin
  • 8. ‘Schud-mij’-kruidjes: Gedroogde kruiden uit de voorraadkast
  • 9. ‘In-een–handomdraai’-kruidjes: Iets minder bekende kruidenmengsels
  • 10. Pittig gekruid: Over peper en zout en andere pittige smaakmakers
  • 11. Kruidige tips
  • Conclusie
  • Over de auteur
  • Kruidenindex
  • Receptenindex
Aanvullende Informatie
 
 
 
 
Volg ons online: