Ontdek snel: Culikruiden (e-book)
Ontdek snel: Culikruiden (e-book)
Culinair koken met bijzondere smaakmakers
  • Auteur(s): Larisse van der Haar-Buijze
  • ISBN: 978-90-5940-704-6 (9789059407046)
  • Uitvoering: ePub zonder beveiliging
  • Te lezen op: computers, tablets, e-readers en smartphones
  • Prijs: € 6,99
  • Gepubliceerd in 2014
Beschrijving
Met kruiden verrijk je een gerecht. Al eeuwenlang worden kruiden en specerijen in de keuken gebruikt als smaakmakers. Ontdek snel: Culikruiden is het culinaire vervolg op het kruiden inspiratieboek Ontdek snel: Kruidje roer mij.

Culikruiden inspireert de meer ervaren hobby-kok tot chef met kennis over minder bekende kruiden, specerijen en mengsels en culinaire recepten die zowel toegankelijk als betoverend zijn. Laat je inspireren en verrassen door recepten die soms wat meer aandacht vragen in de bereiding. Ontdek het zelf en volg in 90 minuten een culinaire reis langs kerries en curry’s, kruidige wortelen als galanga en bijzondere kruiden om zelf te groeien en te plukken als verveine en komkommerkruid, naar fantastische kruidenmengsels om zelf te maken zoals za’atar en dukah. Dit kookboek besteedt ook aandacht aan voedselovergevoeligheid.

Culinair schrijver en tv-kok Larisse van der Haar-Buijze houdt zich volop bezig met puur eten: zij schrijft hierover boeken en artikelen voor diverse media zoals Food en chefsandpages.nl.

Inhoud

  • Voorwoord
  • Inleiding: een reis om de wereld in (ruim) 80 kruidige smaakmakers
  • 1. ‘Pluk-mij’-kruidjes: Verse kruiden uit pot of tuin
  • 2. ‘Schud-mij’-kruidjes: Gedroogde kruiden uit de voorraadkast
  • 3. Wortel en stok: Onder de grond groeiende smaakmakers en smaakvolle (wortel)stokjes
  • 4. ‘In-een-handomdraai’-kruidjes: Een reis rond de wereld met kruidenmengsels
  • 5. Pittig gekruid: Over bijzondere pepertjes & zoutjes
  • 6. Mix- en match-sausjes: Maak in een handomdraai de heerlijkste sauzen
  • 7. Overige smaakmakers en allergenenweetjes
  • Een woordje toe
  • Receptenindex
  • Kruidenindex
Aanvullende Informatie
  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
 
 
 
 
Volg ons online: