Handboek HTML5 & CSS3, 2e editie
Handboek HTML5 & CSS3, 2e editie
Geactualiseerde en herziene editie
  • Auteur(s): Peter Doolaard
  • ISBN: 978-90-5940-804-3 (9789059408043)
  • Uitvoering: Boek, 416 pagina's
  • Prijs: € 29,95
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

In 2011 verscheen de eerste editie van dit boek en in de tussenliggende periode is er veel veranderd. Deze tweede editie is daarom een volledige herziening van de vorige en ook de opbouw is verbeterd. Het is daardoor – meer nog dan de vorige uitgave – een leerboek en naslagwerk ineen.

HTML en CSS worden na elkaar behandeld. Eerst leert u hoe u alle content markeert met HTML zodat de paginastructuur klopt. Daarna leert u hoe alle onderdelen op de pagina worden opgemaakt met CSS. Het uitgangspunt daarbij is dat u niet alleen leert dát dingen werken, maar vooral waaróm ze werken.

Met de specificatie van HTML5 als rode draad leert u eerst een HTML-document te structureren en alle onderdelen te markeren: paginakop, artikelkoppen, tekst, lijsten, hyperlinks, afbeeldingen, video en audio, tabellen en formulieren. Een goede paginastructuur is de beste garantie voor een geslaagde lay-out en opmaak met CSS. Daarom zijn voorbeelden opgenomen van verschillende typen webpagina's: een eenvoudige persoonlijke pagina, een productpresentatie en een blog.

De tweede helft van het boek behandelt het opmaken en lay-outen met CSS. De basis daarvoor is ook vandaag nog CSS 2.1, de webstandaard uit 2011. Daar worden doorlopend nieuwe mogelijk-heden aan toegevoegd en dat is wat gemakshalve CSS3 wordt genoemd. U leert onder meer hoe u lettertypen downloadt, tekst opmaakt, navigatiemenu's vormgeeft, kleur gebruikt en achtergronden maakt. Tot slot wordt uitgelegd hoe u met responsive design flexibele lay-outs maakt die er op elk beeldscherm goed uitzien, van smartphone tot desktopscherm.

Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden Website: handboek-html-css.nl

Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: