Batenmanagement draait om mensen
Batenmanagement draait om mensen
Hoe je veranderinitiatieven naar duurzaam succes stuurt
  • Auteur(s): Michiel van der Molen
  • ISBN: 978-90-8965-154-9 (9789089651549)
  • Uitvoering: Boek, 194 pagina's
  • Prijs: € 27,95
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

Zorgen dat investeringen in veranderingen de beoogde voordelen opleveren, financieel én niet-financieel: dat is de essentie van batenmanagement. Of je die voordelen echt realiseert, hangt vooral af van het gedrag van mensen. Het zijn medewerkers die een nieuw systeem moeten gebruiken. Het zijn klanten die bereid moeten zijn een nieuw product te kopen. Het is een manager die in staat moet zijn met minder medewerkers dezelfde diensten te leveren.

Gedrag kun je niet volgens planning veranderen. Het gaat erom dat je mensen weet te motiveren om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ze moeten zich ‘eigenaar’ van een verandering gaan voelen. Batenmanagement vormt daarbij een krachtig hulpmiddel. Het legt de focus op meetbare resultaten als klanttevredenheid, leverbetrouwbaarheid of rendement. Mensen zien zo hoe ze persoonlijk bijdragen aan de beoogde voordelen. Waardoor ze zich meer zullen inspannen, vaker initiatief zullen tonen en meer ideeën zullen aandragen.

In Batenmanagement draait om mensen bespreekt Michiel van der Molen de zakelijke en menselijke kant van veranderen. Hij laat zien hoe je batenmanagement effectief kunt inzetten, zodat belanghebbenden zich meer verbonden voelen met het doel van een verandering en er een beter rendement op investeringen wordt behaald. Daarmee poetst hij een belangrijke blinde vlek in onze managementliteratuur weg!

Naast het boek is er een werkset gemaakt. De perfecte ondersteuning van uw workshop voor slechts enkele euro's per workshop. Deze Werkset helpt stakeholders inzicht te krijgen in het waardecreatieproces van uw project of programma en hun individuele bijdrage daaraan. Dit is een uitgave van Van der Molen Projectadvies BV. ISBN 9789082028409

Michiel van der Molen adviseert organisaties over de besturing van veranderinitiatieven. Hij is gespecialiseerd in opdrachtgeverschap, businesscasemanagement en batenmanagement. Eerder schreef hij de boeken Projectmanagement voor opdrachtgevers en Waarom doen we dit eigenlijk?

Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: