Fotograferen met de digitale spiegelreflexcamera
Fotograferen met de digitale spiegelreflexcamera
beter en bewuster fotograferen
  • Auteur(s): Pieter Dhaeze
  • ISBN: 978-90-5940-297-3 (9789059402973)
  • Uitvoering: Boek met cd-rom, 352 pagina's
  • Prijs: € 29,90
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

Digitale fotografie is leuk en voor iedereen. Maar het is een misvatting te veronderstellen dat een digitale spiegelreflexcamera (DSLR) een toverdoos is, waarvan elke foto een voltreffer is. Fotograferen hiermee in de ‘groene’ stand is eigenlijk not done. Het levert in 80 procent van de gevallen wel een leuk kiekje op, maar het zal zelden tot een winnaar leiden. Kennis van de fotografische basisprincipes en de bediening van het gereedschap vormen een onmisbaar fundament om bij elk onderwerp 100 procent controle te kunnen hebben over het eindresultaat. Maar ook met voldoende kennis en vaardigheden resulteert een druk op de ontspanner nog steeds niet altijd in een perfecte foto. Zaken als een goede voorbereiding, inleving in het onderwerp, geduld en niet te vergeten inspiratie zijn vaak nog veel belangrijker om onderscheidend te kunnen fotograferen.

In dit boek gaan we met de katernen FUNDAMENT, VERDIEPING, PRAKTIJK en INSPIRATIE op alle genoemde facetten in en wordt met inspirerende foto’s en duidelijke illustraties een poging gedaan om uw motivatie en creativiteit te prikkelen. Zo bent u snel bekend met stopjes en trapjes, met RAW en kleurbeheer en met macro en portret. We sluiten af met portfolio’s van Ruben Smit, Johan van de Watering, Wim van IJzendoorn en Mike van Bemmelen, waarna u ongetwijfeld niet langer kunt wachten zelf aan de slag te gaan!

Op de bijgeleverde cd-rom treft u een bonushoofdstuk en de Engelstalige probeerversies van Photoshop Elements 5 (Windows) en Adobe Lightroom (Macintosh en Windows) aan.

Aanvullende Informatie
Inkijken Downloadbare bestanden Website: www.dhaeze.nl

 
 
 
 
Volg ons online: