Crisis in de hand
Crisis in de hand
Organiseren onder moeilijke omstandigheden in grote en kleine bedrijven
  • Auteur(s): Jurriaan Cals, Els Visser, Ruud Plomp
  • ISBN: 978-90-8965-008-5 (9789089650085)
  • Uitvoering: Boek, 144 pagina's
  • Prijs: € 24,90
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

Stel je voor: je krijgt te maken met een onverwachte situatie, waardoor het imago en/of het voortbestaan van je organisatie wordt bedreigd of de veiligheid van het personeel of de omgeving in gevaar wordt gebracht. Een crisissituatie. Het hoeft niet altijd om een fysieke crisis te gaan, zoals een crisis die wordt veroorzaakt door een brand of een explosie. Een crisis kan bijvoorbeeld ook ontstaan door fraude, diefstal, discriminatie, computeruitval, een seksschandaal of een productiefout. Ook dan is er sprake van een onverwachte situatie met mogelijk grote schadelijke gevolgen.

In dit boek gaat het om het moment dat er daadwerkelijk iets mis gaat. Wat doe je dan? Wat gebeurt er allemaal op zo’n moment. Hoe voelt dat en wat zou je dan kunnen doen? Waar en hoe begin je eigenlijk? Heb je keuzes? Wat kun je doen om je een beeld te vormen van wat er werkelijk aan de hand is? Hoe kun je overzicht behouden? Hoe kun je omgaan met de onvermijdelijke menselijke beperkingen? Daarnaast komt de moeilijkheid van besluiten nemen aan de orde en wordt stilgestaan bij wat communicatie allemaal betekent.

Uiteindelijk biedt ieder incident unieke kansen om te leren. Hoe kan je organisatie leren van de crisis? Vanuit de optiek van de auteurs zijn organisaties die zich bewust zijn van mogelijke risico’s en daarop vooraf anticiperen, weerbaarder dan organisaties die dat niet doen. Daarom besteden zij uitgebreid aandacht aan hoe je organisaties veerkrachtig en weerbaar kunt maken.

Dit boek is bedoeld voor managers, leidinggevenden, directieleden, stafleden en andere vakmensen in profit- en non-profitorganisaties, die zichzelf willen voorbereiden op moeilijke en complexe situaties.

Aanvullende Informatie
  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: