Het kan allemaal zoveel beter!
Het kan allemaal zoveel beter!
Een kritische blik op de Haagse politiek
  • Auteur(s): Jip Samhoud
  • ISBN: 978-90-8965-013-9 (9789089650139)
  • Uitvoering: Boek, 160 pagina's
  • Prijs: € 15,90
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

‘Het kan allemaal zoveel beter’. Dat concludeert Jip Samhoud (18) na een jaar lang de jeugdpremier van Nederland te zijn geweest. Samen met andere leden van het Jeugdkabinet had hij veel en intensief contact met politici. Gesprekken met Jan Marijnissen, Rita Verdonk en Femke Halsema, op stap met Wouter Bos op Prinsjesdag, uitgenodigd worden door Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, een conflict met André Rouvoet en interviews met Jan Peter Balkenende en Ruud Lubbers.

Mooie ervaringen, maar Jip houdt de politiek voor gezien. Te veel opportunisme en mediageilheid. Er lijkt een trend: van democratie naar mediacratie. Rouvoet lacht vriendelijk, tot de camera uitgaat. Balkenende staat de pers zelf te woord, maar de woorden komen van persvoorlichters. Maxime Verhagen vraagt een uitgeverij om een uitnodiging aan het Jeugdkabinet in te trekken, want ‘dat gaat ten koste van mijn persaandacht’.

Politici zijn enorm gedreven, ze maken lange dagen, vaak ten koste van hun privé leven. En waarvoor? Vaak lijkt niet het landsbelang, maar de eigen politieke carrière voorop te staan. En dat terwijl er zoveel goeds te doen valt in ons land. Kortom: het kan allemaal zoveel beter. Rode draad in dit boek is de blauwe bal van verbinding. Veel politici ontvingen deze bal die de verbinding tussen politiek en jongeren symboliseert.

Aanvullende Informatie
 
 
 
 
Volg ons online: