Je ziet het niet vanzelf!
Je ziet het niet vanzelf!
Negen blinde vlekken bij verandertrajecten
  • Auteur(s): Marc Dortu
  • ISBN: 978-90-8965-146-4 (9789089651464)
  • Uitvoering: Boek, 144 pagina's
  • Prijs: € 24,99
  • Deze titel is niet langer leverbaar
Beschrijving

Er zijn kasten vol met managementboeken die exact uitleggen wat het recept voor een geslaagd verandertraject is. Toch blijkt in de praktijk slechts 30% van alle trajecten succesvol te verlopen. De vraag is natuurlijk: hoe komt dat? Meestal liggen er goede redenen aan de verandering ten grondslag en wordt er serieus nagedacht over de beste aanpak. En toch wil het maar niet lukken …

In Je ziet het niet vanzelf beschrijft Marc Dortu op een luchtige en toegankelijke manier waarom zoveel verandertrajecten anders lopen dan gewenst. Hij laat zien dat iedere manager over negen blinde vlekken beschikt. Blinde vlekken die de interactie met anderen bemoeilijken en daarmee een succesvolle verandering danig in de weg kunnen staan. Met dit boek bewijst hij dat het ook anders kan. Een eyeopener!

  • Gebaseerd op en rijk geïllustreerd met verhalen uit de praktijk.
  • Voorzien van talrijke inspiratievragen.
  • Met illustraties van Ernest Utermark.

Marc Dortu is eigenaar van organisatieadviesbureau Convergent. Hij werkt inmiddels ruim twintig jaar als organisatieadviseur, trainer en verandermanager in de (semi)publieke sector. Daarnaast is hij als hoofd organisatieontwikkeling verbonden aan de gemeente Den Haag.

managers er niet in slagen om veranderingen succesvol door te voeren. Een AANRADER!

Marc Dortu beschrijft onomwonden, scherp en vaak met een knipoog waarom veel managers er niet in slagen om veranderingen succesvol door te voeren. Een AANRADER!

Remco Claassen – spreker en auteur van boeken als IK, WIJ en Verbaal Meesterschap

We zijn inmiddels behoorlijk knap in het maken van goede veranderplannen – maar ons handelen blijft achter. Met een luchtige schrijfstijl en aansprekende voorbeelden helpt Marc Dortu inzien hoe we onszelf soms lelijk bij de neus nemen met mooie plannen en een moeizame uitvoering.

Arend Ardon – vennoot van Holland Consulting Group en auteur van Doorbreek de cirkel!

Marc Dortu heeft een heerlijk compact boek met de juiste diepgang weten te schrijven. Hij legt op plezierige wijze de vinger op de zere vlekken. Kopen, lezen en wegwerken die vlekken!

Jan van Setten – spreker, managementcoach en auteur van Hoe krijg ik ze zover?

Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: