Geef gas bij oranje!
Geef gas bij oranje!
En 49 andere manieren om organisatieproblemen op te lossen
  • Auteur(s): Bastiaan van Gils
  • ISBN: 978-90-8965-117-4 (9789089651174)
  • Uitvoering: Boek, 224 pagina's
  • Prijs: € 23,99
  • Gepubliceerd in 2012
Beschrijving

Natuurlijk moet u in het verkeer gewoon stoppen als het licht oranje is. Maar in uw organisatie moet u zo nu en dan juist gas durven te geven. Ook al is dat tegen de regels.

Komt die verandering maar niet op gang, zit dat ene traject volkomen vast, of moeten de resultaten gewoon beter? Geef gas bij oranje! voert vijftig herkenbare praktijkvoorbeelden ten tonele van managers die met veelvoorkomende organisatieproblemen worstelen. Deze managers bestrijden hun obstakels op een tegendraadse, vernieuwende of atypische manier.

Geef gas bij oranje! biedt u de lessen en inspiratie om met minder moeite een adequate, maar (soms) onorthodoxe oplossing voor uw problemen te vinden. Hou op met beren schieten (tot je ze tegenkomt); blijf je team verrassen; stop met analyseren; koester die zuurpruim aan je borst; organiseer een kamelenrace; en ... lap die communicatieregels nu eens gewoon aan je laars!

Bastiaan van Gils, Arjon van Lieshout en Renée de Boo zijn organisatieadviseurs bij House of Performance en realiseren samen met hun klanten verandering bij organisaties. ‘Mensen laten excelleren’ is hun motto.

Als managers en hun adviseurs organisaties willen veranderen, dan is dit vaak zonder succes: ofwel men versterkt de bestaande problemen met nieuwe oplossingen, ofwel men is bezig met intelligente rituelen zonder effect. Dat komt omdat denken en doen, ook in management, veelal twee gescheiden werelden zijn. Alleen wie de tijd neemt om na te denken terwijl hij met de voeten in de modder staat, en daarbij accepteert nog een beetje verder weg te zakken, komt tot echt vernieuwende ideeën over organiseren. De auteurs van dit boek laten eerste klas denkwerk vanuit de modder zien. Bravo!

– Huibert de Man, universitair hoofddocent management Open Universiteit en zelfstandig adviseur

Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: