Politieke intelligentie
Politieke intelligentie
Meer invloed? Zó speel je het spel op de werkvloer!
  • Auteur(s): Dees van Oosterhout
  • ISBN: 978-90-8965-285-0 (9789089652850)
  • Uitvoering: Boek, 256 pagina's
  • Prijs: € 24,99
  • Gepubliceerd in 2016
Beschrijving

Wat bepaalt of je succesvol bent in je werk? Voor 40% zijn dat je inhoudelijke kwaliteiten. Maar daarmee kom je er niet. Want hoe deskundig je ook bent: 60% van je succes hangt af van je persoonlijke strategie. Hoe ga je om met machtsverschillen? Hoe achterhaal je de verborgen belangen? Hoe doorbreek je sabotagegedrag? Heb je de juiste mensen in je netwerk?

Wil je écht succesvol zijn? Dan moet je weten hoe het speelveld eruitziet en hoe je daar invloed op uitoefent. Niet door rattengedrag te ontwikkelen, achterkamertjes¬politiek te bedrijven, mensen te manipuleren of iemand een hak te zetten, maar door de spelregels te kennen en het spel op een slimme manier te spelen. Dát is politieke intelligentie.

Strategisch omgaan met anderen en tegelijkertijd goed naar jezelf kijken: daar draait het om. Dat leer je niet door een cursus, training of opleiding te volgen. Politieke intelligentie ontwikkel je op de werkvloer. Dit boek vult dan ook het gat tussen (business)school en praktijk. Benieuwd hoe je je politieke intelligentie vergroot? Dit zijn de spelregels!

“Dees van Oosterhout snijdt met dit boek een cruciaal onderwerp aan dat lange tijd onderbelicht is gebleven: politieke intelligentie. Een must voor iedere mana¬ger die het speelveld met een ijzersterke strategie wil betreden.” -- Ruud IJzelendoorn, directeur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam

Aanvullende Informatie
Downloadbare bestanden
Direct lezen
Inkijkexemplaar
 
 
 
 
Volg ons online: