Dennis Stout

Dennis Stout

Dennis Stout heeft een Master bestuur- en organisatiewetenschappen gehaald aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkte ruim zeventien jaar bij NS in diverse managementfuncties. In zijn voorlaatste functie gaf hij leiding aan duizend machinisten, conducteurs en medewerkers van Utrecht Centraal, het grootste spoorknooppunt van Nederland. In deze functie heeft hij Lean werken in de operationele omgeving van NS geïmplementeerd. De laatste periode van zijn loopbaan in de spoorsector was hij namens NS en ProRail verantwoordelijk voor het realiseren van ‘spoorboekloos rijden’ op de A2-corridor: het treintraject Eindhoven-Amsterdam – een strategisch project voor beide organisaties, waarbij elke tien minuten een intercity rijdt op dit traject. Dit was een van de grootste operationele veranderingen voor NS en ProRail in jaren. Hij opereerde in een complex stakeholderveld en verbeterde ook de samenwerking tussen NS en ProRail. Precies volgens dienstregeling, namelijk sinds december 2017, is spoorboekloos rijden volledig operationeel.

Als ervaren projectdirecteur heeft Dennis een groot aantal verander-, reorganisatie- en implementatietrajecten in complexe organisaties en stakeholderomgevingen succesvol geleid. Hij combineert een operationele executie voor het behalen van resultaten met een strategisch-bestuurlijk aanpak om een prestatiedoorbraak te bereiken, waarbij de mens centraal staat. Hij kan goed omgaan met de weerstand die veranderingen teweegbrengen, gecombineerd met enorme druk en grote belangen. Zijn aanpak is er altijd op gericht dat hij met een winning team aan de slag kan gaan om de doelen en resultaten te halen die nodig zijn voor de organisatie, met een goede dosis humor en onderling vertrouwen. Sinds 2018 is Dennis als projectdirecteur van de Royal Schiphol Group verantwoordelijk voor de herontwikkeling en realisatie van Terminal 1 van Schiphol Airport.


Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Deze blogs heeft Dennis Stout geschreven:


Results of blog query (this text will be replaced...)
Meer artikelen van Dennis Stout op ComputerCreatief.nl.

Blogartikelen van deze auteur zoeken...

Van deze auteur zijn helaas geen blogartikelen gevonden