Focus op Fotografie: Objectieven

Focus op Fotografie: Objectieven

Uitvoering
Boek , 248 pagina's
Auteur
ISBN
9789059408166
Gepubliceerd
2016
€ 33,99
niet meer leverbaar

Het objectief is verreweg het belangrijkste onderdeel van een camera. Het is ook het meest fascinerende onderdeel. Het bepaalt namelijk hoe uw camera de wereld ziet: een dynamische, allesomvattende blik in een beeldhoek van 180° of meer, een tweehonderd keer kleinere beeldhoek die een detail weergeeft dat met het blote oog niet te zien is – of iets daartussenin. Vooral door die grote verschillen in beeldhoek is er een enorm aanbod aan objectieven ontstaan. Tel daar nog eens de andere eigenschappen bij op, vooral lichtsterkte en kwaliteit, en u krijgt een woud aan objectieven, dat het zicht op afzonderlijke objectieven ontneemt.

Dit boek geeft u inzicht in alle aspecten van objectieven. Het maakt het mogelijk om dit allerbelangrijkste onderdeel van de camera zo te kiezen en te gebruiken dat u alle foto’s kunt maken die u wilt. Het is niet alleen uniek omdat er nauwelijks boeken over objectieven op de markt zijn, maar ook doordat alle onderwerpen aan de hand van een groot aantal door de auteur gemaakte foto’s uitgelegd worden.

Wis filter
  • Dré de Man (op dit moment geen actieve boeken)

    Dré de Man schreef al tientallen boeken over fotografie en Nikon-camera s. Hij studeerde Nederlands volgde een dagopleiding fotografie bij Hans Götze en combineert al decennialang fotografie en journalistiek. Momenteel is hij de drijvende kracht achter...
    Man M

Focus op Fotografie: Objectieven

1
Ieder objectief vertelt een verhaal
2
Wat is een objectief?
3
Van biconvex tot superzoom
4
Waarom de Duitsers de oorlog verloren
5
Perspectief, vertekening en vervorming
6
Het diafragma
7
Aberraties en effecten
8
Afbeeldingskwaliteit
9
Het objectievenpalet
10
Portretten
11
Zorg voor uw objectief
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Focus op Fotografie: Objectieven hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over objectieven op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...