Handboek Sportfotografie

Handboek Sportfotografie

Uitvoering
Hardcover, kleur , 246 pagina's
ISBN
9789059409392
Gepubliceerd
2016
€ 41,99
niet meer leverbaar

Thuiskomen met de allermooiste sportfoto’s!

Je staat langs de lijn bij een voetbalwedstrijd van je (klein)zoon of zit op de tribune bij het afzwemmen van je (klein)dochter. Hoe zorg je dan dat je thuiskomt met een geslaagde foto van dat prachtige doelpunt (actie) of van die trotse blik (emotie) bij de diploma-uitreiking? Dat lukt in ieder geval niet met je telefoon (te traag, geen zoom, veel ruis). Daar heb je het juiste gereedschap voor nodig (camera én lens). Bovendien moet je weten hoe je die camera in moet stellen en bedienen en – niet minder belangrijk – je moet op het juiste moment op de juiste plaats staan.

De perfecte sportfoto maak je dus niet zomaar eventjes uit – letterlijk – de losse pols. Dat vraagt kennis, ervaring en inspiratie. Dit boek helpt je daarbij op weg van A tot Z, zodat je de volgende keer goed beslagen ten ijs komt met de juiste mix van gereedschap, instellingen, standpunt, timing en niet te vergeten inspiratie. Want ook dat laatste is in dit boek ruim vertegenwoordigd met werkelijk adembenemende en spectaculaire sportfoto’s van topfotograaf Pim Ras (Zilveren Camera 2019).

Ook besteedt deze uitgave aandacht aan het beheer, bewerken en publiceren van je mooiste sportfoto’s, want die moet je niet laten onderstoffen in een vergeten mapje op je computer. Laat ze zien!

Kortom, sportfotografie is topsport, waarbij jíj – dankzij dit boek – voortaan de winnende foto’s scoort.

Wis filter
 • Pim Ras (op dit moment geen actieve boeken)

  Pim Ras (1966) is één van de bekendste sport- en nieuwsfotografen van Nederland. Hij werkt onder andere voor het AD VI Hollandse Hoogte en Quest. Veel internationale sportwedstrijden waaronder de Olympische Spelen worden door hem vastgelegd....
  Ras R
 • Pieter Dhaeze

  Pieter Dhaeze

  Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en...
  Dhaeze D

Handboek Sportfotografie

1
Inleiding
2
Gereedschap
Camera
Lenzen
Accessoires
Samenvatting
3
Instellingen
RAW
Belichting
Kleur
Scherpte
Overige instellingen
Samenvatting
4
In het veld
Voorbereiding
Timing en context
Weer thuis
Samenvatting
5
Binnen- en buitensporten
Binnen of buiten
Team of individueel
Sporten en camera-instellingen
Samenvatting
6
Beeldbewerking
Takenlijstje
Hard- en software
Lightroom
Samenvatting
7
Publicatie
Resolutie en beeldverhouding
Bestandstype en kleurruimte
Samenvatting
8
Pim Ras
Kennismaking
Kinderen in actie
De zin van bijsnijden (croppen)
De klassieker
Portfolio
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Handboek Sportfotografie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over sportfotografie op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...