Fotograferen - Van opname tot afdruk

Fotograferen - Van opname tot afdruk

Uitvoering
Paperback, kleur , 208 pagina's
Auteur
ISBN
9789059409668
Gepubliceerd
2017
€ 36,99
niet meer leverbaar

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Fotograferen - Van opname tot afdruk is een handboek over hedendaagse techniek. Vrijwel totale controle hebben over het complete traject tot en met de digitale afdruk, dat is belangrijk. En dat geldt ook voor de archivering en opslag; je wilt zekerheid over de technische kwaliteit en zekerheid als het erop aan komt beeldmateriaal terug te vinden. Dat betekent keuzes maken bij de opname, het archiveren, het bewerken en het gebruiken van de foto’s. Bovendien zijn technische keuzes met betrekking tot de camera en het maken van profielen van belang. Maar ook de eisen voor het (correct) bekijken van beeld en de bewerking ervan moeten niet worden onderschat.

Tot slot is er de afdruk of ander gebruik. Alle fases zijn in technische zin met elkaar verbonden. Dat kan heel goed en efficiënt. Iedereen die op die manier werkt zal ervaren dat het niet alleen veel sneller gaat, maar het werken wordt ook plezieriger.

De voor de fotograaf minder interessante en minder tot de verbeelding sprekende aspecten van de fotografie horen daar ook bij. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van het fotoarchief en het organiseren van de back-up, de reservekopie voor noodgevallen. Zaken die maar het beste zo snel en zo slim mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

Fotograferen - Van opname tot afdruk Is een praktijkboek, samengesteld vanuit een jarenlange ervaring van de auteur als fotograaf en docent. Voor degenen die over bepaalde aspecten liever een visuele hands-on uitleg krijgen, zijn er, speciaal voor deze uitgave, online een aantal videotutorials toegevoegd.

Website: www.vdmedia.tv/clips

Wis filter
  • Eduard de Kam

    Eduard de Kam

    Eduard de Kam is fotograaf en deskundige op het terrein van digitale fotografie en kleurbeheer. Hij is verbonden aan het Nederlands Instituut Digitale Fotografie in Haarlem (NIDF). Het NIDF publiceert onder andere de NIDF-norm waarin beschreven wordt...
    Kam K

Fotograferen - Van opname tot afdruk

Voorwoord
1
Basisbegrippen
1.1
Licht
1.2
Kleur
1.3
Bestandsformaten
1.4
Metadata
2
De opname
2.1
De camera
2.2
Het objectief
2.3
Belichting
2.4
Scherpte
2.5
Kleurweergave
3
Bewerken
3.1
Foto’s aanpassen
3.2
Betrouwbare weergave
3.3
Correcties van fouten hardware
3.4
Bijstellen van de opnamekeuzes
3.5
Lokale aanpassingen
3.6
Vaste instellingen
4
Gebruik van foto's
4.1
Keuzes maken
4.2
Gebruiksdoel
4.3
Kleurbeheer bij printen
5
Archivering
5.1
Het fotoarchief
5.2
Back-up
6.5
Scherptediepte
6.6
Fotomontage
6
Foto's combineren
6.1
HDR
6.2
Panorama
6.3
Resolutie
6.4
360°
7
Reproduceren
7.1
Reproduceren
7.2
Analoog - digitaal
7.3
Opzicht
7.4
Dia’s
7.5
Workflow en opzet
7.6
Zwartwitnegatief
7.7
Kleurentnegatief
Trefwoordenregister

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Fotograferen - Van opname tot afdruk hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over digitale op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...