Jongens zijn slimmer dan meisjes

Jongens zijn slimmer dan meisjes

en andere mythes over leren en onderwijs

Uitvoering
Boek, 144 pagina's
ISBN
9789081516372
Gepubliceerd
2013
€ 19,99
niet meer leverbaar

Dit boek neemt alle indianenverhalen over onderwijs onder de loep en weerlegt ze stuk voor stuk op basis van recent onderzoek.

Onderwijs is als het weer: iedereen praat erover, iedereen denkt er veel over te weten. We hebben er allemaal een mening over omdat we allemaal betrokken zijn.

Jongens zijn slimmer dan meisjes gaat de hardnekkige clich├ęs over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijsbeleid te lijf!

Zo sneuvelen in dit boek onder andere leerstijlen, blijken jongens niet beter in wiskunde en blijken baby's niet slimmer te worden van klassieke muziek.

 • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
 • Pedro De Bruyckere

  Pedro De Bruyckere

  Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en bestrijdt mythes over onderwijs en leren. Hij is coauteur van De jeugd is tegenwoordig Jongens zijn slimmer dan meisjes en Ik was 10 in 2015. Zijn werk is internationaal...
  Bruyckere B
 • Casper Hulshof

  Casper Hulshof

  Casper Hulshof is psycholoog en is als docent onderwijskunde verbonden aan de afdeling Educatie van de Universiteit Utrecht. Hij heeft ervaring met experimenteel onderwijskundig onderzoek en spreekt graag en veel over de rol van media en internet in het...
  Hulshof H