Meisjes kijken

Meisjes kijken

Of meisjescultuur in de spiegel

Uitvoering
Boek , 168 pagina's
ISBN
9789082033700
Gepubliceerd
2013
€ 24,99

Linda Duits en Pedro De Bruyckere scheiden waarheid van fictie in het beeld dat de media schetsen van opgroeiende meisjes.

Met de komst van de puberteit verandert heel wat in het leven van meisjes en tegelijk verliezen ouders op dit moment ook vaak het zicht op hun dochters. Van een 'vriendin' verandert het kind ineens in een raadsel en dat kan leiden tot grote zorgen. Zorgen over de nadruk op uiterlijk, zorgen om het constante geroddel en zorgen over hun seksualiteit. Veel van deze zorgen worden gevoed door de media. Films presenteren de middelbare school als jungle en kranten schrijven gretig over 'nieuwe fenomenen' als breezerseks en bangalijstjes. Dit boek laat zien wat waar is van het beeld dat media over meisjes schetsen en laat de lezer kijken vanuit het perspectief van de meisjes zelf.

Wis filter
 • Linda Duits (op dit moment geen actieve boeken)

  Linda Duits (1976) is sociaalwetenschapper gespecialiseerd in populaire cultuur. Ze promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op meisjescultuur in de multiculturele samenleving. Ze is een veelgevraagd spreker op het gebied van jongeren en identiteit...
  Duits D
 • Pedro De Bruyckere

  Pedro De Bruyckere (op dit moment geen actieve boeken)

  Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en bestrijdt mythes over onderwijs en leren. Hij is coauteur van De jeugd is tegenwoordig Jongens zijn slimmer dan meisjes en Ik was 10 in 2015. Zijn werk is internationaal...
  Bruyckere B

Meer weten over Psychologie algemeen? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Meisjes kijken over Psychologie algemeen en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...