Ik was 10 in 2015

Ik was 10 in 2015

Kinderen vandaag opvoeden voor de toekomst

Uitvoering
Boek , 244 pagina's
ISBN
9789082033786
Gepubliceerd
2015
€ 24,99
niet meer leverbaar

WAAR ZULLEN JE KINDEREN LATER WONEN?

ZAL ER NOG WERK ZIJN VOOR HEN?

ZAL JE KIND OOIT EEN PARTNER VINDEN?

ZAL HET EIGENLIJK WEL GELUKKIG ZIJN?

Vroeger ging het zo: mensen kregen kinderen, voedden hen op zoals dat bij henzelf was gebeurd, en konden erop rekenen dat die kinderen het beter zouden hebben dan zij. Die gedachte is vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. Onze jobs zullen overgenomen worden door robots. Er is steeds minder plaats om te leven. Vluchtelingenstromen en oorlogen zijn dagelijkse kost. Moeten we onze verwachtingen dan bijstellen?

Ik was 10 in 2015 beschrijft tendensen die een invloed zullen hebben op de levens van kinderen en jongeren. Daarbij doet het niet aan glazenbolvoorspellingen, maar toont het aan waar we staan en waar het met de wereld nu echt naartoe gaat. Dit boek formuleert een duidelijk en optimistisch antwoord op de vragen van ongeruste ouders, opvoeders en leraren.

Pedro De Bruyckere en Bert Smits schreven samen eerder De Jeugd is Tegenwoordig. Pedro is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren. Bert is sociaalpedagoog en maatschappelijk ondernemer. Hij begeleidt organisaties, overheden en bedrijven in complexe transitieprocessen en doorbraakprojecten vanuit Levuur en Tweeperenboom. Vanuit Schoolmakers ondersteunt hij leer- en veranderprocessen in scholen.

‘Met zijn rijke waaier aan studies, trends en toekomstbeelden voor de kinderen van 2015 vormt dit boek een grabbelton waarin iedereen zijn gading kan vinden. De boodschap? Geef onze kinderen tijd, ruimte en de kans om te vergeten. Dromen is het recht van elk kind, hen daartoe de ruimte geven is onze plicht.’ – Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs.

‘De uitdagingen waar wij en onze kinderen voor staan worden in dit boek teruggebracht tot iets wat we kunnen bevatten. Als opvoeder kan ik me geen betere les voorstellen.’ – Jelmer Evers, leraar, auteur, onderwijsvernieuwer.

‘Eindelijk een opvoedingsboek dat de impact van technologische innovatie op het leven van onze kinderen op een bevattelijke manier behandelt en er niet voor terugdeinst om een aantal heikele punten zoals robotisering aan te kaarten.’ – Peter Hinssen, oprichter Nexxworks, auteur The network always wins.

Wis filter
 • Pedro De Bruyckere

  Pedro De Bruyckere (op dit moment geen actieve boeken)

  Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en bestrijdt mythes over onderwijs en leren. Hij is coauteur van De jeugd is tegenwoordig Jongens zijn slimmer dan meisjes en Ik was 10 in 2015. Zijn werk is internationaal...
  Bruyckere B
 • Bert Smits

  Bert Smits (op dit moment geen actieve boeken)

  Bert Smits is sociaal pedagoog en maatschappelijk ondernemer. Hij begeleidt organisaties overheden en bedrijven in complexe transitieprocessen vanuit Levuur....
  Smits S

Meer weten over Onderwijskunde & opvoeding? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Ik was 10 in 2015 over Onderwijskunde & opvoeding en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...