Nieuw Europees Organiseren (e-book)

Nieuw Europees Organiseren (e-book)

Organisaties op basis van vakmanschap, vertrouwen en verbinding

Uitvoering
E-Book , 320 pagina's
ISBN
9789089650931
Gepubliceerd
2011
van € 22,99 voor € 16,09 met couponcode

De afgelopen jaren publiceerden Jaap Jan Brouwer en Jaap Peters regelmatig over de tegenstellingen tussen de Anglo-Amerikaanse en Europese wijze van organiseren. In dit boek hebben zij hun krachten gebundeld en staat de vraag hoe Europese organisaties er nu precies uitzien centraal. Na een korte schets te hebben gegeven van de wereld waarin we op dit ogenblik leven, lopen ze de verschillende organisatiethema’s in samenhang langs. Telkens wordt vanuit een Europees perspectief naar de missie, visie en strategie van de organisatie en naar de inrichtingsvraagstukken op het terrein van structuren, systemen, mensen en cultuur gekeken. Zo schetsen zij een beeld van het type organisatie dat veel beter bij onze identiteit past dan het decennialang omarmde Anglo-Amerikaanse model. Een organisatie waarin de nadruk niet langer op het creëren van aandeelhouderswaarde ligt, maar waarin de passie van vakmensen als de bron van het organiseerproces wordt gezien. Daarmee is dit boek de brug van de geplande naar de echte wereld: de wereld van het Europese organiseren in de 21e eeuw.

Jaap Jan Brouwer is organisatieadviseur en auteur van een aantal succesvolle boeken, waaronder Angelsaksen versus Rijnlanders, Militaire innovaties voor dagelijks gebruik en Organiseren in een veranderende wereld. In het dagelijks leven is hij verbonden aan DeLimes, een netMerk op het terrein van organisatieontwikkeling. Jaap Peters is auteur van de bestsellers Intensieve menshouderij, Het Rijnland boekje en Bij welke reorganisatie werk jij? Hij is als organisatieactivist en ‘berater’ verbonden aan DeLimes. In 2007 was hij medeoprichter van het kwartaalmagazine Slow Management.

Wis filter
 • Jaap Peters

  Jaap Peters

  Jaap Peters (bedrijfskundige) is auteur van de bestsellers Intensieve Menshouderij en Niets nieuws onder de zon en andere toevalligheden veelgevraagd spreker over Rijnlands organiseren en Managen versus Organiseren. Hij is organisatie-activist bij DeLimes...
  Peters P
 • Jaap Jan Brouwer

  Jaap Jan Brouwer

  Jaap Jan Brouwer is organisatieadviseur en auteur van boeken over organisatievraagstukken ontwikkelingen in de zorg en militair historische zaken. Hij is medeoprichter van het platform Koplopers in de Zorg en verbonden aan Coöperatie Rijnlands....
  Brouwer B

Meer weten over Verandermanagement? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Nieuw Europees Organiseren (e-book) over Verandermanagement en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 40, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...