Waarom doen we dit eigenlijk? (e-book)

Waarom doen we dit eigenlijk? (e-book)

De businesscase als succesfactor voor projecten

Uitvoering
E-Book, 150 pagina's
Ook beschikbaar
ISBN
9789089650948
Gepubliceerd
2010
€ 22,99

Problemen tijdens de uitvoering van projecten ontstaan vaak al voordat deze projecten beginnen. Te hoge verwachtingen ontstaan door overschatting van de opbrengsten en onderschatting van de risico's. Ook kunnen onnodige discussies over details ontstaan door onduidelijkheid over wat het project uiteindelijk moet opleveren. Daarom is een goede businesscase een noodzaak voor elk project. Een goede businesscase is niet alleen de verantwoording van een project als basis voor besluitvorming, maar ook een krachtig hulpmiddel om leiderschap te versterken en de besturing van een project te verbeteren. De kern van een sterke businesscase is een oneliner: een helder antwoord op de vraag waarom een project nodig is.

Waarom doen we dit eigenlijk? vertelt hoe je een businesscase maakt en laat met aansprekende praktijkvoorbeelden van succes en falen van projecten zien hoe je een businesscase gebruikt. Bijvoorbeeld:

 • als basis voor succesvolle projectcommunicatie;
 • om gebruikersinbreng in goede banen te leiden;
 • om lastige kwesties op te lossen;
 • om draagvlak te creĆ«ren voor de invoering van het projectresultaat;
 • als richtinggevend stuurinstrument.

Een gemakkelijk leesbaar boek voor managers en bestuurders die betrokken zijn bij de besturing van en besluitvorming over projecten, maar ook voor programmamanagers, projectmanagers en hun adviseurs.

Wis filter
 • Michiel van der Molen

  Michiel van der Molen

  Michiel van der Molen adviseert organisaties over de besturing van veranderinitiatieven. Hij is gespecialiseerd in opdrachtgeverschap businesscasemanagement en batenmanagement. Eerder schreef hij de boeken Projectmanagement voor opdrachtgevers en Waarom...
  Molen M

Meer weten over Managementvaardigheden? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Waarom doen we dit eigenlijk? (e-book) over Managementvaardigheden en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...