Coachen met een leeg hoofd (e-book)

Coachen met een leeg hoofd (e-book)

Helder en deskundig coachen als expert, gids en geweten

Uitvoering
E-Book, 176 pagina's
Auteur
ISBN
9789089652003
Gepubliceerd
2013
€ 19,99

Als coach samen met je coachee bouwen aan bewustwording, bewustzijn en verantwoordelijkheidsbesef, met een resultaatgerichte aanpak die in directe relatie staat tot de werkcontext – dat is de essentie van coachen. Een coach moet daarom een goede antenne hebben voor wat er in een ander omgaat.

Coachen met een leeg hoofd laat zien hoe je je eigen ‘radio’ kunt uitschakelen, zodat je je volledig kunt openstellen voor de signalen die je coachee uitzendt. Want als je luistert naar je eigen zenders, die een mening hebben, een oordeel of een oplossing, dan luister je niet echt naar de ander. Pas als je hoofd leeg is, kun je hem horen.

Wat levert dit boek je op als coach?

-Als je dit boek hebt gelezen, ken je het verschil tussen de coach als expert, als gids en als geweten en weet je welke coachingsaanpak bij welke coachingsvraag past. Kortom: je kunt coachen op maat.

-Je leert coachen in vier stappen: verbinden, verwonderen, verifiëren en verder gaan.

-Tips, oefeningen en praktijkvoorbeelden laten je zien hoe je effectief te werk kunt gaan, terwijl bloopers je ervoor behoeden om in valkuilen te stappen.

Ga zitten, ontspan je en maak je hoofd leeg voor nieuwe coachingsmogelijkheden!

Wis filter
  • Nicolette Kat

    Nicolette Kat

    Nicolette Kat (1967) heeft ruim 20 jaar ervaring in de opleidingsbranche in verschillende rollen. Talent ontwikkelen staat centraal in haar loopbaan als trainer (loopbaan)coach en ontwerper van talentprogramma s in binnen- en buitenland. Meer informatie...
    Kat K