Move before you're ready

Move before you're ready

Hoe je snel en continu verbetert

Uitvoering
Boek, 144 pagina's
ISBN
9789089653246
Gepubliceerd
2016
€ 25,99
niet meer leverbaar

Waarom komen zoveel goedbedoelde veranderinitiatieven niet van de grond?Organisaties doen er vaak alles aan om de gewenste verbeteringen op gang te brengen. Er worden analyses gemaakt, veranderplannen geschreven en projectgroepen aangesteld – en toch komen mensen niet in beweging. Waardoor veel initiatieven uiteindelijk een stille dood sterven.

Dit boek laat zien hoe je de effectiviteit van veranderingen aanzienlijk vergroot, door continu te verbeteren. Snel aan de slag gaan, in plaats van eerst een gedetailleerd plan uitstippelen. Uitproberen, testen, leren en weer verder verbeteren, met maximaal eigenaarschap bij de medewerkers en actieve betrokkenheid van de klant. Zoals we geleerd hebben van Agile, Scrum en Lean. Zo verklein je de faalkosten en weet je sneller wat wel én niet werkt. Staat jouw team of organisatie voor een verandering? Move before you’re ready!

"De basis van succes is verbetering en verandering. Always change a winning team! Move before you’re ready helpt je om dit te managen en scherp te blijven." - Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV.

"Soms ontstaat een verandering door grootse gebaren, maar vaker nog door allerlei minibesluiten. Dit boek is een prachtige bron van inspiratie in dit proces van herordening. Move, you’re not a tree." - Danielle Braun en Jitske Kramer, auteurs van De Corporate Tribe.

"Praten over de gewenste cultuur verandert weinig. Je kunt je beter richten op het oprekken van hoe je samen werkt, dan volgt die cultuurverandering vanzelf. Dit boek verschaft inspiratie daartoe." - Hans Vermaak, auteur van Plezier beleven aan taaie vraagstukken.

Wis filter
 • Simon van der Veer

  Simon van der Veer (op dit moment geen actieve boeken)

  Simon van der Veer is organisatieadviseur schrijver en spreker. Hij is auteur van Animal Firm De organisatie draait door en Move before you re ready. Hij helpt organisaties en teams met ontwikkeling van strategie leiderschap cultuur en innovatie. Hij...
  Veer V
 • Linde Peters

  Linde Peters (op dit moment geen actieve boeken)

  Linde Peters is organisatieadviseur spreker en mede-eigenaar van adviesbureau TWST dat zich richt op het aanstekelijk verbeteren van prestaties. Als organisatieantropoloog biedt zij teams en organisaties een verfrissend perspectief op hun werk....
  Peters P
 • Willem Minderhout (op dit moment geen actieve boeken)

  ...
  Minderhout M

Move before you're ready

Voorwoord
Inleiding
MAAK GEBRUIK VAN POSITIEVE UITZONDERINGEN
1
Waarom wendbaar zijn onafwendbaar is
HERSCHRIJVEN VAN DE ONGESCHREVEN REGELS
2
Weet waar je ja tegen zegt
WEERSTAND OF LOYALITEIT?
3
Het enthousiasme aanwakkeren om snel in beweging te komen
GESPREK VOOR GESPREK WERKEN AAN EEN AANSTEKELIJKE BEWEGING
4
De verbeterbeweging vasthouden en uitbouwen
ONTKETEN VERNIEUWING! BLOKKADES WEGNEMEN EN BEWEGING CREËREN
5
Gedoe benutten om verbetering robuuster te maken
TRIBES EN VERANDERING
Afsluitende woorden
Geraadpleegde literatuur
Over de auteurs

Meer weten over Verandermanagement? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Move before you're ready over Verandermanagement en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...