De High Performance Overheidsorganisatie (e-book)

De High Performance Overheidsorganisatie (e-book)

Een andere benadering van effectief verbeteren

Uitvoering
E-Book , 256 pagina's
ISBN
9789089654281
Gepubliceerd
2019
€ 27,99

Nederlandse overheidsorganisaties presteren tussen de 6+ en 7- *. Dat ligt niet aan de mensen die er werken. De meeste ambtenaren zijn gedreven mensen. Helaas worden zij belemmerd in hun werk door hardnekkige patronen die kenmerkend zijn voor overheidsorganisaties. Vooral het verbetervermogen blijft achter. Verbeteringen die opgestart worden leveren geen duidelijke resultaten, zijn te ingewikkeld, kosten teveel tijd, leiden af van het echte werk en worden niet afgemaakt of beklijven niet. Dat heeft consequenties voor de geleverde publieke waarde. De oplossing: word een High Performance OverheidsOrganisatie (HPOO)!

Een HPOO is een organisatie die over een langere tijd significant meer publieke waarde realiseert dan andere organisaties. Ambtenaren in een HPOO verbeteren met passie en plezier continu hun werk, omdat er duidelijke voorwaarden voor verbeteringen gesteld zijn. Gezonde druk en een open stand zorgen ervoor dat csterke coachende leiders en flexibele en veerkrachtige medewerkers aandacht hebben voor elkaar, het goede gesprek beter voeren en elkaar en anderen betrekken bij belangrijke veranderingen. In dit boek leer je hoe je je organisatie transformeert naar een HPOO en op welke manier belemmerende patronen doorbroken kunnen worden. Zo krijgt het werk als ambtenaar meer waarde en wordt het stukken leuker!

- *Gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaring

[Witboek ‘De HoogPresterende OverheidsOrganisatie, Linker en De Waal, 2017].

- In samenwerking met de auteur van Hoe bouw je een High Performance Organisatie? (ruim 4500 ex. verkocht!)

Wis filter
  • Paul-Jan Linker

    Paul-Jan Linker (op dit moment geen actieve boeken)

    Paul-Jan Linker is directeur/eigenaar van Sturingsadvies. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als organisatieadviseur en trainer op alle niveaus in organisaties met name bij overheden. Hij is als associate verbonden aan het HPO Center....
    Linker L

Meer weten over Strategisch management? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De High Performance Overheidsorganisatie (e-book) over Strategisch management en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 38, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...