Wij is belangrijker dan Why

Wij is belangrijker dan Why

De prestatiedoorbraak bij de NS

Uitvoering
Boek, hardcover, zwart-wit, 200 pagina's
ISBN
9789089654427
Verwacht op
11 juni 2019
€ 29,99
nog niet leverbaar

Met het vervoer van 1,25 miljoen reizigers per dag en een plaats in de top vijf van beste treinbedrijven ter wereld timmert de Nederlandse Spoorwegen stevig aan de weg. Toch bleef de reizigerstevredenheid jarenlang achter. En wat het management ook probeerde, verbetering bleef uit. NS had een prestatieplafond bereikt.

Prestaties duurzaam op een hoger niveau brengen, lijkt voor veel organisaties een onmogelijke opgave. De harde realiteit is dat de meeste verbeterprogramma’s falen. Verandering volgt op verandering en de organisatie raakt uitgeput. In dit boek laten drie veranderaars zien hoe NS de afgelopen jaren het prestatieplafond wist te doorbreken met een compleet nieuwe manier van verbeteren. Een holistische aanpak waarin de medewerkers centraal staan. Want het draait niet om het waarom van de verandering, maar om de mensen die samen de verandering teweegbrengen.

- Een uniek inzicht in de succesvolle verbeteraanpak van Nederlands grootste vervoerder.

- Gebaseerd op een Lean-werkwijze en psychologische inzichten.

- Inspiratie voor directie, managers en teams om alle prestatieplafonds te doorbreken.

De auteurs waren direct betrokken bij de nieuwe manier van verbeteren bij NS, waardoor directie, managers en medewerkers het prestatieplafond doorbraken.

 • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
 • Paul van Schaik

  Paul van Schaik

  Paul van Schaik ondersteunt directie- en managementteams in het realiseren van prestatiedoorbraken. Eerder was hij programmadirecteur Lean en Continu Verbeteren bij Reaal en partner bij Accenture. Sinds kort is hij directeur Lean en Continu Verbeteren...
  Schaik S
 • Alfred Schmits

  Alfred Schmits

  Alfred Schmits was als bestuurscoach betrokken bij de ontwikkeling van managementteams....
  - -
 • Dennis Stout

  Dennis Stout

  Dennis Stout was lijnmanager van duizend machinisten en conducteurs en vervolgens projectdirecteur van een van de grootste operationele veranderingen van NS in de afgelopen jaren: spoorboekloos rijden....
  - -