Waarom doen we dit eigenlijk?

Waarom doen we dit eigenlijk?

De businesscase als succesfactor voor projecten

Uitvoering
Boek, 144 pagina's
ISBN
9789089654441
Gepubliceerd
2018
€ 29,99

Problemen tijdens de uitvoering van projecten ontstaan vaak al voordat deze projecten beginnen. Te hoge verwachtingen en onduidelijkheid over wat het project uiteindelijk moet opleveren liggen daar vaak aan ten grondslag. Daarom is een goede businesscase een noodzaak voor elk project.

Een goede businesscase is niet alleen de verantwoording van een project als basis voor besluitvorming, maar ook een krachtig hulpmiddel om leiderschap te versterken en de besturing te verbeteren. De kern van een sterke businesscase is een oneliner: een helder antwoord op de vraag waarom een project nodig is.

'Waarom doen we dit eigenlijk?' vertelt hoe u een businesscase maakt en laat met aansprekende praktijkvoorbeelden zien hoe u een businesscase gebruikt. Bijvoorbeeld:

 • als basis voor succesvolle projectcommunicatie;
 • om gebruikersinbreng in goede banen te leiden;
 • om lastige kwesties op te lossen;
 • om draagvlak te creĆ«ren voor de invoering van het projectresultaat;
 • als richtinggevend stuurinstrument.

In deze tweede druk is een nieuw hoofdstuk ingevoegd: Hoe krijg ik inzicht in de baten? Daarnaast is de volledige tekst van het boek geactualiseerd.

'Ik kan dit boek van harte aanbevelen aan opdrachtgevers en stuurgroepleden zodat ook zij zien dat het maken en gebruiken van een goede businesscase (inclusief oneliner) een enorm krachtig instrument is om projecten met succes te kunnen sturen en laten uitvoeren.' - managementboek.nl

'Nog niet eerder is zo een helder en inspirerend boek over dit onderwerp geschreven. Een standaardwerk dat in iedere managementboekenkast thuishoort.' - projectleider-worden.nl

Wis filter
 • Michiel van der Molen

  Michiel van der Molen

  Michiel van der Molen adviseert organisaties over de besturing van veranderinitiatieven. Hij is gespecialiseerd in opdrachtgeverschap businesscasemanagement en batenmanagement. Eerder schreef hij de boeken Projectmanagement voor opdrachtgevers en Waarom...
  Molen M

Meer weten over Managementvaardigheden? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Waarom doen we dit eigenlijk? over Managementvaardigheden en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...