De Klant Energieke Organisatie

De Klant Energieke Organisatie

Hoe klanten jouw organisatie positief kunnen laden

Uitvoering
Boek, flexcover, kleur, 300 pagina's
ISBN
9789089654892
Verwacht op
29 januari 2020
€ 29,99
nog niet leverbaar

Hoe weet je of je vandaag de juiste beslissingen neemt voor morgen? Met losse projecten en initiatieven proberen organisaties de verandersnelheid van de klantbehoefte bij te houden. Er wordt veel tijd en energie in gestopt en toch laten verbeteringen vaak lang op zich wachten. De vraag is hoe dit komt. Veel energie gaat verloren door het gebrek aan samenhang in de organisatie én omdat een belangrijke energiebron vrijwel onbenut blijft: klant-energie. Organisaties die in staat zijn deze energie door hun organisatie te laten stromen, noem je een Klant Energieke Organisatie. Dit zijn organisaties die energie uit klantfeedback weten te winnen en hiermee medewerkers inspireren, meer tevreden klanten genereren en toekomstbestendig ondernemen.

Sonja Stalfoort neemt je mee in de wereld van klant-energie. Met een helder stappenplan leert zij je hoe je de feedback en informatie die klanten geven kunt integreren in de gehele organisatie. Een stroomschema maakt in één oogopslag duidelijk waar de knelpunten zitten en energie weglekt. Het gaat er dan om aan de juiste knoppen te draaien en de energie volop te laten stromen.

- Met medewerking van Egbert Jan van Bel, bestsellerauteur van o.a. Kloteklanten.

- Gebaseerd op uitgebreid marktonderzoek onder bedrijven uit verschillende sectoren en branches.

  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar
Wis filter
  • Sonja Stalfoort

    Sonja Stalfoort

    Sonja Stalfoort is marketingstrateeg en begeleidt organisaties in het realiseren van een optimale verbinding tussen de klant en de organisatie. Het is haar passie verbindingen te creëren waar iedereen energie van krijgt. Daarnaast is zij kerndocent bij...
    Stalfoort S