De strategie van de kreeft

De strategie van de kreeft

Bouw aan echte vernieuwing

Uitvoering
Flexcover, steunkleur , 224 pagina's
ISBN
9789089655110
Gepubliceerd
2020
€ 32,99

Winnaar Pim Marketing Literatuur Prijs 2021

Realiseren van echte vernieuwing, een uitdaging waar veel organisaties mee worstelen. De weg van droom naar daad blijkt vaak lastig. Waarom blijft het bijna altijd stokken bij het optimaliseren van bestaande processen, producten of diensten? En belangrijker nog: hoe doorbreken we dit? Dit boek geeft antwoorden op de vraag #Hoedan en biedt inspiratie hoe jij binnen jouw organisatie kunt bouwen aan echte vernieuwing.

De strategie van de kreeft laat overtuigend zien dat je alleen echt kunt veranderen en vernieuwen als je een gevoel van ongemak durft te omarmen, het vernieuwingsproces apart organiseert en durft te kannibaliseren. Zoals een kreeft zijn pantser afwerpt om te groeien. Een prachtige metafoor die een-op-een toe te passen is op organisaties. Durf te vertragen om daarna te kunnen versnellen.

De strategie van de kreeft zet iedereen die aan de slag gaat met transformatie of echte vernieuwing aan tot denken over wat er nodig is voor succes. Dit boek biedt concrete handvatten door een uitgekiende combinatie van strategiemodellen en leiderschapsinzichten.

 • Leer hoe je ruimte in je organisatie creëert voor echte vernieuwing.
 • Doorloop de weg van visie naar het realiseren van nieuwe waarde.
Wis filter
 • Yousri Mandour

  Yousri Mandour

  Yousri Mandour is senior adviseur en partner bij ICSB Marketing en Strategie. Yousri ondersteunt klanten bij het beantwoorden van hun commerciële uitdagingen. Hierbij is hij continu op zoek naar het creëren van nieuwe kansen en doorvoeren van verbetermogelijkheden...
  Mandour M
 • Dorien van der Heijden

  Dorien van der Heijden

  Dorien van der Heijden is senior adviseur en partner bij adviesbureau ICSB Marketing en Strategie. In deze functie houdt ze zich bezig met een breed scala aan marketing- en strategieprojecten in opdracht van klanten als Luba Groep CROW Rijk Zwaan Ferney...
  Heijden H
 • Sven Turnhout

  Sven Turnhout is directeur-bestuurder van hét landelijke kenniscentrum voor woningcorporaties KWH. Hij doceert aan de masteropleiding Management & Innovatie en is toezichthouder bij een zorgorganisatie en woningcorporatie....
  Turnhout T

De strategie van de kreeft

Voorwoord
1
Waarom we vasthouden aan het bekende
2
Waarom het nieuwe zo moeilijk van de grond komt
3
Hoe groeit een kreeft?
4
Omarm het gevoel van ongemak
5
Echte vernieuwing door de kreeft
6
Het brein – Eigenaarschap
7
De romp – Het vernieuwingsfundament
8
De voelsprieten – Verkennen en begrijpen
9
De rechterschaar – Waarde ontwerpen en testen
10
De linkerschaar – Opschalen en waarde realiseren
Ter afsluiting
Bronnen
Over de auteurs

Meer weten over Strategisch management? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als De strategie van de kreeft over Strategisch management en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...