De manager als koorddanser

De manager als koorddanser

Uitvoering
Boek, 160 pagina's
ISBN
9789089655820
Verwacht op
24 juni 2021
€ 24,99
nog niet leverbaar

ls leider moet je keuzes maken, iedere dag weer. Dat hoort nu eenmaal bij je functie. Punt. Maar soms vormen deze keuzes dilemma’s waarop je vastloopt. Je worstelt met het spanningsveld tussen taak en mens, controle en vertrouwen, tussen stabiliteit en verandering. Want wat je ook kiest, voor iedere optie is wel wat te zeggen. Geen één keuze is helemaal goed, of helemaal fout. Was dat maar zo. Dan was de keuze niet zo lastig en voelde je de spanning niet tussen tegengestelde benaderingen. Sta jij ook voor dit soort lastige beslissingen die maar aan je blijven knagen? Maakt je hoofd overuren omdat je te veel piekert? Je bent niet de enige.

Elke manager heeft baat bij meer zekerheid als hij (of zij natuurlijk) om moet gaan met de paradoxen in zijn rol. Weten hoe anderen dat doen kan die zekerheid geven.

In De manager als koorddanser kruip je in de huid van leiders in uiteenlopende sectoren. Zij delen hun ervaringen aan de hand van aansprekende verhalen over de meest voorkomende leiderschapsdillema’s als verandering, besluitvorming en samenwerking. Die verhalen leveren persoonlijke inzichten op die resulteren in moedige besluiten.

  • Het boek behandelt de onzekerheden die gepaard gaan met een leidinggevende rol en biedt steun en opluchting.
  • Bevat 25 herkenbare verhalen uit de praktijk die je laten nadenken over de manier waarop je zelf met dit soort dillema’s omgaat.
  • Er is geen aanvullende informatie beschikbaar