Leiding geven en leiding nemen

Leiding geven en leiding nemen

Hoe word en blijf je een goede leidinggevende?

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit , 208 pagina's
Auteur
ISBN
9789089656247
Gepubliceerd
2022
€ 29,99

Natuurlijk wil je het zo goed mogelijk doen als je net begint als leidinggevende. Dus besluit je er maar eens wat over te gaan lezen. Maar waar begin je? Over leiding geven zijn al zo veel boeken geschreven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Al die verschillende benaderingen geven weinig houvast.

Dit boek is anders. Auteur Daan Wienke relateert de belangrijkste elementen uit al deze verschillende benaderingen aan elkaar. Dat leidt tot een praktisch en bruikbaar kader, het 4-3-3-2 model: vier essentiële leidinggevende taken, voor drie soorten werkzaamheden, aan de hand van drie meta-criteria, en met behulp van twee hulptalen.

Voor de onderbouwing van alle adviezen, aanwijzingen en tips voor leidinggevenden baseert de auteur zich op beproefde en praktisch bruikbare theorie, die hij aanvult met lessons learned uit een groot aantal interviews met leidinggevenden uit Nederland, Duitsland en Engeland; landen die toch meer op ons lijken dan Amerika. De samenvatting per hoofdstuk, de valkuilen en tips, en de ‘denkopdrachten’ maken Leiding geven en leiding nemen tot een uiterst bruikbaar theorie- én werkboek. Onmisbaar voor beginnende leidinggevenden maar ook voor meer ervaren managers.

  • Bijzonder geschikt voor de (beginnend) leidinggevende in met name de (semi-)publieke sector en als studieboek in het hoger (hbo en universitair) onderwijs.
  • Compacte en praktische samenvatting van veel managementboeken.
  • Een volledige bibliotheek over leiding geven in één boek.
Downloadbare bestanden
Wis filter
  • Daan Wienke

    Daan Wienke

    Daan Wienke studeerde sociale- en organisatiepsychologie in Groningen. Hij werkte in verschillende sectoren van de publieke sector als onderzoeker stafmedewerker docent post-HBO en bestuurder. In 1999 promoveerde hij op onderzoek in de jeugdzorg. Sinds...
    Wienke W

Leiding geven en leiding nemen

Inleiding
1
Waarom word/werd jij eigenlijk leidinggevende?
2
Nut en noodzaak van leiding
3
Wat hoort een leidinggevende te doen?
4
Doelen stellen
5
Organiseren
6
Sturen
7
Ondersteunen
8
Integratie van de taken: het controlesysteem
9
Leiding némen
10
Leiding geven en leiding nemen: van ‘goed’ naar ‘authentiek’ leiderschap
Epiloog
Bijl I
Vragen voor de interviews
Bijl II
Respondenten
Bijl III
Procesbeschrijving maatschappelijk werk
Bronnen
Eindnoten

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Leiding geven en leiding nemen over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Andere relevante artikelen in de categorie op blog.vanduurenmanagement.nl .

Relevante blogs zoeken...