De woordvoerder

De woordvoerder

Iedereen kan effectief en overtuigend spreken in de media

Uitvoering
Boek, 160 pagina's
ISBN
9789089656827
Verwacht op
23 februari 2023
€ 26,99
nog niet leverbaar

Het aantal woordvoerders neemt hand over hand toe. Alleen al bij de Rijksoverheid is dat aantal de laatste jaren met 25% toegenomen. Maar of daarmee de communicatie ook verbeterd is, is nog maar de vraag. Overal ‘nee’ of ‘geen commentaar’ op zeggen, dat kan iedereen, maar effectief woordvoeren is een specialisme.

Veel sprekers zijn onzeker; ze maken zich druk over wat een journalist gaat vragen. Maar dat is nergens voor nodig. Je kunt je energie veel beter stoppen in wat je zelf gaat zeggen. Daarvoor is het nodig dat je begrijpt hoe de media werken en waarom journalisten doen wat ze doen. Begrijpen dat journalisten geen vijanden zijn en dat je een gemeenschappelijk belang hebt. Met die kennis kun je een goede woordvoeringslijn opstellen. De toepassing van de juiste technieken en het omzeilen van allerlei valkuilen maakt iedereen een goede spreker in de media. Hoe lastig dat soms ook is.

Wis filter
  • Lukas Burgering

    Lukas Burgering

    Lukas Burgering werkte dertien jaar als televisiejournalist voor de NOS. Daarna stapte hij over naar het bedrijfsleven. Hij houdt zich bezig met vraagstukken rondom communicatie reputatie crisis en mediastrategie. Hij adviseerde verschillende grote concerns...
    - -

Meer lezen? Op onze zustersite blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij De woordvoerder hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over communicatie op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...