Daarom doen ze dat

Daarom doen ze dat

Kijk mee over de schouder van een psycholoog. Speciaal voor HR en leidinggevenden!

Uitvoering
Boek , 208 pagina's
ISBN
9789089656902
Gepubliceerd
2023
€ 25,99

Het wonderlijke gedrag van mensen zet ons vaak op het verkeerde been. Een manager die projecten erdoorheen jast zonder oog te hebben voor de veranderende omgeving. Medewerkers die geen eigenaarschap tonen of de hakken in het zand zetten.

Een oordeel is dan snel geveld: ‘Hij is niet ondernemend genoeg om door te groeien.’ Of ‘Zij is niet flexibel en past dus niet in de innovatieve organisatie die we willen worden.’ Dit soort vergaande beslissingen wordt vaak genomen op basis van het gedrag dat we aan de oppervlakte zien. Maar het levert je veel meer op als je een laag dieper kijkt. Als je slechts het concreet zichtbare ziet, laat je unieke kwaliteiten en talenten van mensen ongezien en onbenut. Zo vergroot je de kans op verkeerde benoemingen, slecht leiderschap en gebrekkige samenwerking.

Dat kan anders. Wie psychologisch slim wordt en mensen écht leert begrijpen, neemt betere beslissingen bij werving- en selectievraagstukken. En creëert een plezierige werksfeer waarin iedereen tot zijn recht komt, haar of zijn kennis, karakter en talent effectief inzet en prettig samenwerkt.

In Daarom doen ze dat geeft psycholoog en bestsellerauteur Danny Mullenders een inkijkje in de fascinerende wereld achter menselijk gedrag op de werkvloer: te grote ego’s, Calimero’s, paradijsvogels, bizarre organisatiesessies en verrassende of irrationele keuzes. Het komt allemaal voorbij in de rake, leerzame en vermakelijke verhalen uit zijn coachings- en assessmentpraktijk.

KIJK VOORBIJ GEDRAG EN BEGRIJP WAAROM MENSEN DOEN WAT ZE DOEN

Anderen over Daarom doen ze dat:

Oordeel niet te snel, dát leren leidinggevenden, professionals en coaches in dit boek vol invalshoeken over gedrag en interacties. Jan Bommerez | bestsellerauteur Kun je een rups leren vliegen?

Danny houdt je een spiegel voor en is een inspiratiebron om zelf psychologisch slimmer te worden. Ik las het in één adem uit! Kim Spauwen-Kreuwels | adjunct-directeur HRM Maastricht University

Danny is een meester in het demystificeren van psychologie. Hij helpt je veranderingen op eigen kracht te realiseren. Roel Verheul | auteur Homo Plasticus, adviseur en bestuurder in de zorg

Wis filter
  • Danny Mullenders

    Danny Mullenders

    Danny Mullenders is assessment- en ontwikkelpsycholoog personal en teamcoach. Hij is een van de meest gelezen psychologen in Nederland en een veelgevraagd gast bij podcasts webinars en seminars. Danny studeerde Psychologie en Economie en is mede-eigenaar...
    Mullenders M

Daarom doen ze dat

Voorwoord
Het levert zo veel op als je een laag dieper kijkt
Als je het antwoord niet weet, heb je waarschijnlijk veel geleerd
1
BOVEN EN ONDER DE OPPERVLAKTE
2
DE BLIK BEPAALT
3
DE GREEP VAN ONZE OMGEVING
4
EEN HELPENDE HOUDING
5
WAT TUSSEN MENSEN SPEELT
6
DE MENS IN DE MEDEWERKER
Dankwoord
Over de auteur
Literatuur en inspiratie

Meer weten over Leiderschap? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Daarom doen ze dat over Leiderschap en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 36, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...