Evolutionair Leiderschap

Evolutionair Leiderschap

Over Ubuntu, lessen voor moedigere leiders en innovatieve organisaties die er toe willen doen

Uitvoering
Hardcover, kleur, 160 pagina's
ISBN
9789089656940
Verwacht op
26 juli 2023
€ 29,99
nog niet leverbaar

‘Het wordt jaar na jaar duidelijker dat onze werkwijze, [….] niet meer houdbaar is. Onze maatschappij wordt steeds minder een samenleving. Het cement van samen is vertrouwen. Ik denk dat vertrouwen ook de essentie is van Ubuntu.’

Jan Terlouw

Ubuntu, de eeuwenoude Afrikaanse filosofie over humaniteit en verbinding en omarmd door mensen als Mandela en Tutu, is een mondiale filosofie aan het worden die zijn weg vindt naar steeds meer toepassingsgebieden. Waaronder management en leiderschap.

Organisaties die in de toekomst nog relevant willen zijn, kunnen de uitdagingen waar we tegenwoordig samen voor staan alleen het hoofd bieden door op een totaal andere manier te gaan denken en doen. Waardengedreven en gericht op welzijn en niet zozeer op welvaart. Niet meer ieder voor zich en God voor ons allen. Maar in verbinding met elkaar en met de omgeving. I am because we are. Dit uitgangspunt van Ubuntu helpt organisaties en hun leiders antwoorden te vinden op de grote vraagstukken, en creëert tegelijkertijd gelukkige organisaties waarin mensen floreren en bovengemiddeld presteren.

Dit boek maakt aan de hand van tien lessen en praktijkvoorbeelden van over de hele wereld overtuigend duidelijk wat Ubuntu kan betekenen voor organisaties die inzien dat het echt anders moet. En anders kan. Een bron van inspiratie.

  • Geschreven door een ervaringsdeskundige bij uitstek.
  • Met talloze ervaringen vanuit haar eigen organisatie GreenDreamCompany.
  • Vorige twee boeken van Leontine van Hooft verkochten meer dan 9.000 exemplaren.
  • GreenDreamCompany is een bekroonde organisatie op het gebied van waarden gedreven ondernemerschap.

Meer lezen? Op onze zustersite blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Evolutionair Leiderschap hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over leiderschap op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...