Narcisme in relaties

Narcisme in relaties

Loskomen uit het web van een narcistische partner

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 168 pagina's
ISBN
9789462961234
Gepubliceerd
2019
€ 26,99

Narcisme is een bekende en regelmatig voorkomende persoonlijkheidsstoornis. Als partner van een narcist heb je in eerste instantie geen idee dat je met een narcist te maken hebt. Narcisten zijn uitermate charmant en weten hun zwarte kanten goed te verbergen. Pas gaandeweg hun relatie ervaren hun partners het gebrek aan empathie, het agressieve gedrag, de machtswellust en het bijbehorende ego. Hun relatie wordt een worsteling, maar het blijft lang onduidelijk waaraan dat ligt.

De narcist getuigt zelden van het hebben van zelfinzicht en zal zijn gedrag niet veranderen. De partner wordt daar uiteindelijke de dupe van. Met dit boek willen de auteurs vanuit het perspectief van de partner inzicht geven in vragen als: Waar kun je een narcist aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit gedrag voor de relatie? Welke rol speel je zelf als partner bij het in stand houden van dit gedrag? En wat kun je doen om je uit je lastige positie te bevrijden?

 • Het eerste boek over narcisme waarbij er aandacht is voor de partners van narcisten.
 • Aan de hand van de zeven fasen die een relatie met een narcist doorloopt.
 • Gebaseerd op zowel wetenschappelijke informatie als interviews met (ex-)partners.
Wis filter
 • Alice Vlottes

  Alice Vlottes

  Alice Vlottes is psycholoog en adviseert organisaties bij het verbeteren van hun werkcultuur. Zij is specialist in narcisme zowel in relationeel als op organisatie vlak. Deze combinatie van beide terreinen maakt haar expertise uniek....
  Vlottes V
 • Daan Wienke

  Daan Wienke

  Daan Wienke studeerde sociale- en organisatiepsychologie in Groningen. Hij werkte in verschillende sectoren van de publieke sector als onderzoeker stafmedewerker docent post-HBO en bestuurder. In 1999 promoveerde hij op onderzoek in de jeugdzorg. Sinds...
  Wienke W

Narcisme in relaties

Inleiding
1
Wat is narcisme?
2
Bekoring
3
Ingesponnen raken
4
Beklemming
5
Escalatie en kantelpunt
6
Losmaking
7
Verwerking
8
Terugblik en acceptatie
9
Adviezen voor partners
Verantwoording
Bijlage – Vragen interview
Bronnen

Narcisme in relaties

Meer weten over Familie & relaties? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Narcisme in relaties over Familie & relaties en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 56, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...