Voorkom ruzie bij de kist

Voorkom ruzie bij de kist

101 spraakmakende erfrechtelijke kwesties en fiscale tips

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 224 pagina's
ISBN
9789462962248
Verwacht op
05 juli 2024
€ 21,99
nog niet leverbaar

De erfenis is niet zelden een bron van familieconflicten en daarbij heb je een van je grootste erfgenamen, de fiscus, niet zelf voor het kiezen. Door ongelukkige passages in je testament of schenkingsakte zijn dure fouten snel gemaakt. Hoe voorkom je dat je laatste wil uitloopt op een erfrechtelijk bloedbad en houd je het – ook fiscaal gezien – gezellig?

Vergeet al die tranentrekkende series, romans en films; wie van echt onversneden drama houdt, haalt z’n hart op in het hedendaagse erfrecht. Dit boek zoomt in op spraakmakende erfrechtelijke kwesties en laat zien wat je kunt doen om de geschetste problemen te voorkomen.

De auteurs nemen je op humorvolle wijze mee en beantwoorden onder andere de volgende vragen:

 • Voorkom ruzie over de nalatenschap, oftewel: hoe erf je zonder scherven?
 • Wat kun je doen om de fiscus zoveel mogelijk buiten de deur te houden?
 • Hoe ban je erfrechtelijke bloopers uit je testament?
 • Waarom moet je een erfenis niet zomaar klakkeloos aanvaarden?
 • Is het mogelijk je kinderen te onterven?

Waarschuwing: de fictieve verhalen zijn geïnspireerd op werkelijke situaties, voorvallen en gemotiveerde studenten, en kunnen aangrijpend herkenbaar zijn. Wanneer je de hoofdlijnen kunt herkennen, worden details minder relevant.

Wis filter
 • Bernard Schols

  Bernard Schols

  Prof.mr.dr. Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen oud-notaris en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal-)erfrecht. Hij geeft lezingen en theatercolleges combineert humor met dogmatiek en is coauteur van...
  Schols S
 • Heidi Klijsen

  Heidi Klijsen

  Heidi Klijsen is journalist gespecialiseerd in personal finance en recht. Ze is eindredacteur van de Consumentengids en schrijft voor onder meer EW Magazine en FD Persoonlijk . Samen met prof. Bernard Schols schreef zij de erfrechtelijke bestseller Voorkom...
  Klijsen K

Meer weten over Familie & relaties? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Voorkom ruzie bij de kist over Familie & relaties en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...