Sprookjesboek voor studenten

Sprookjesboek voor studenten

die niet in sprookjes geloven

Uitvoering
Paperback, kleur , 240 pagina's
ISBN
9789462962279
Gepubliceerd
2024
€ 24,99

Er was eens … een student, die zonder vertraging een studie volgde, een diploma behaalde en nog lang en gelukkig leefde. Einde.

Nou, dat is pas een sprookje. In de echte wereld is studeren vaak een eenzame worsteling. Zelfs de meest gemotiveerde studenten lopen soms vast tijdens hun opleiding. En ook het behalen van een diploma biedt nog geen garantie op een happy end.

Vergeet wat je op school geleerd is en laat je verwonderen door de (levens)lessen die de studerende sprookjesfiguren in dit boek op soms pijnlijke wijze leren. In twaalf verhalen maak je kennis met ambitieuze studenten die om diverse redenen vastlopen: prestatiedruk, discriminatie, onbegrip van docenten en verwachtingen van thuis.

Na ieder sprookje volgt het persoonlijke verhaal van een échte student. Welke obstakels moet je tijdens je opleiding overwinnen om nog ‘lang en gelukkig’ te leven? Hoe behoud je je motivatie? Wie kun je om hulp vragen? De laagdrempelige fantasierijke metaforen in het boek bieden een tegenwicht voor de complexe hedendaagse wereld waarin je als student makkelijk de weg kwijt kunt raken.

Waarschuwing: de fictieve verhalen zijn geïnspireerd op werkelijke situaties, voorvallen en gemotiveerde studenten, en kunnen aangrijpend herkenbaar zijn.

Wis filter
  • Raimke Groothuizen

    Raimke Groothuizen

    Raimke Groothuizen werkt als docent Communicatie bij Avans Hogeschool en heeft meer dan tien jaar onderwijservaring. Daarnaast helpt ze als ondernemer organisaties en bedrijven met het helder presenteren van hun verhaal en teams in beweging krijgen. Ze...
    Groothuizen G

Meer weten over Werk & loopbaan? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Sprookjesboek voor studenten over Werk & loopbaan en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...