Focus op fotografie: Nikon Autofocus

Focus op fotografie: Nikon Autofocus

Voor Nikon D850, D5, D500, D7500, D750, D610 en andere D-camera’s

Uitvoering
Paperback, kleur, 208 pagina's
Auteur
ISBN
9789463560139
Gepubliceerd
2018
€ 31,99
niet meer leverbaar

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Autofocus (AF) is een misleidende term, want u moet veel zelf doen – tenzij het u niet uitmaakt waarop de camera scherpstelt. Dat begint ermee dat u moet uitzoeken hoe de camera werkt. U moet uitzoeken welke knoppen u op de camera en op het objectief moet bedienen. Al die instellingen zijn verre van vanzelfsprekend. En er komt nog veel meer bij kijken.

Daar staat gelukkig tegenover dat wanneer u het goed doet, u keer op keer met superscherpe foto’s wordt beloond, zelfs wanneer u tien of meer opnamen per seconde maakt. Dit boek laat u zien hoe al die instellingen voor autofocus zijn ontstaan en waarom en hoe u ze kunt aanpassen. Het laat ook zien welk instellingen voor welk soort fotografie van belang zijn: fotografeert u een vogel, dan is dat heel anders dan het fotograferen voor een huwelijksreportage en weer anders dan het fotograferen bij een voetbalwedstrijd. Leest u het boek, dan komt u er ook achter dat u zeker niet alle instellingen hoeft te gebruiken. Vaak volstaat het een paar sets te maken, bijvoorbeeld met behulp van geheugenbanken met persoonlijke instellingen.

Dit boek geeft antwoord op veel vragen. Daarnaast staat er zo veel informatie in, dat u de antwoorden zelf kunt bedenken wanneer u zich die kennis eenmaal eigen hebt gemaakt. Dat is ook het moment waarop het werken met de camera echt leuk wordt!

Wis filter
  • Dré de Man (op dit moment geen actieve boeken)

    Dré de Man schreef al tientallen boeken over fotografie en Nikon-camera s. Hij studeerde Nederlands volgde een dagopleiding fotografie bij Hans Götze en combineert al decennialang fotografie en journalistiek. Momenteel is hij de drijvende kracht achter...
    Man M

Focus op fotografie: Nikon Autofocus

Inleiding
1
Geschiedenis en werking van Nikon AF
2
De basis
3
Brandpuntsafstand, diafragma en scherptediepte
4
AF-fijnafstelling
5
Voorwaarden en controle
6
Objectieven en AF
7
Anatomie
8
AF-S: scherpstellen per keer
9
Groepveld-AF
10
De dynamiek van AF-C
11
AF-ON
12
Handmatig scherpstellen
13
Scherpstellen bij Livebeeld en video
14
Menu-instellingen
15
Situaties en oplossingen
16
Bloopers
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Focus op fotografie: Nikon Autofocus hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Nikon op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...