Bash-scripts programmeren

Bash-scripts programmeren

Uitvoering
Paperback, zwart-wit, 208 pagina's
ISBN
9789463560597
Gepubliceerd
2018
€ 32,99
niet meer leverbaar

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Iedereen die regelmatig met de computer werkt, kent wel een vervelend klusje dat prima geautomatiseerd kan worden. Onder DOS gebruikten we een batchbestand met daarin de doorgaans eenvoudige opdrachten. Onder Windows werd het grafisch en lastiger, via aanroepen van COM-, OLE- en later ActiveX-componenten.

Onder Linux is het automatiseren vergelijkbaar met het maken van batchbestanden, zij het met veel meer mogelijkheden. In dit boek laten we zien hoe u Bash-scripts maakt. Gecombineerd met de vele honderden, niet-grafische programma’s die op elk Linux-systeem aanwezig zijn, kunnen we geluid, plaatjes, video en allerlei andere bestanden verwerken. Het resultaat kan getoond worden als webpagina, e-mail of als tekstbestand.

Staan gebruikers van Windows en macOS dan in de kou? Gelukkig niet! Dankzij Cygwin is de kracht van Bash ook beschikbaar voor Windows en veel van wat in dit boek getoond wordt zal werken. In macOS draait Unix onder de motorkap en daarin is Bash geen onbekende. Kortom, een boek voor iedereen die de computer weer wil vertellen wat die moet doen in plaats van andersom.

Wis filter
  • Henk van de Kamer

    Henk van de Kamer kocht op 17 oktober 1984 een Commodore 64. Die dag startte het uitzoeken begrijpen en experimenteren met als doel het apparaat te laten doen wat hij wil en niet andersom. In 1995 trad hij toe tot de redactie van het computertijdschrift...
    Kamer K

Bash-scripts programmeren

1
Wat is een shell?
2
Bash installeren
3
Hello world!
4
Invoercontrole
5
Inloggen zonder wachtwoord
6
Fotobewerking
7
Overzicht firewall
8
Configuratie back-uppen
9
Sudoku
10
Zonnepanelen
11
Archiveren
12
Typen cd-roms
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Bash-scripts programmeren hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Bash, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...