Photoshop Tools voor fotografen

Photoshop Tools voor fotografen

Essentiële technieken voor laagmaskers, penselen en overvloeimodi

Uitvoering
Paperback, kleur , 256 pagina's
Auteur
ISBN
9789463560740
Gepubliceerd
2018
€ 44,99

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

In Photoshop Tools voor fotografen deelt fotograaf en auteur Glyn Dewis Photoshop op in slechts drie hoofdfuncties: laagmaskers, penselen en overvloeimodi. Glyn onderwees duizenden mensen online, in persoon en via zijn bestsellerboeken The Photoshop Workbook en Photograph Like a Thief. Steeds weer zag hij dat zodra gebruikers deze drie gereedschappen echt begrijpen, er niets is dat ze ervan weerhoudt om in Photoshop te verwezenlijken wat ze willen realiseren.

Met Glyn die niet alleen het 'wat' maar ook het 'waarom' achter laagmaskers, penselen en overvloeimodi uitlegt, ben je in staat om verder te gaan dan elk afzonderlijk voorbeeld en die allesoverheersende vraag te stellen: 'Wat zou er gebeuren als ik deze techniek op die andere afbeelding zou gebruiken?'

Dit boek is speciaal geschreven voor fotografen met weinig kennis van Photoshop. In Photoshop tools voor fotografen lees je over:

  • Photoshop basis: onderzoek de werkruimte, de werkbalk, de optiebalk, de lagen en het deelvenster Eigenschappen van Photoshop.
  • Laagmaskers: we gaan dieper in op de basisprincipes van laagmaskers, evenals de afzonderlijke technieken voor uitsnijden, verwijdering van halo’s, vullen met inhoud behouden, kleuropzoektabellen en meer.
  • Penselen: penselen zijn nuttig voor van alles, van uitsnijden tot het maken van speciale effecten zoals sneeuw, rook, gras en zelfs je eigen handtekening.
  • Overvloeimodi: gebruik overvloeimodi voor lastige selecties, het lichter en donkerder maken van een afbeelding en het opschonen van een laagmasker.
  • Aanvullende tips, trucs en technieken: Glyn wijdt een heel hoofdstuk aan 'bonus'-technieken zoals de correctie van een te rode huid, het maken van rook, het op elkaar afstemmen van kleuren en het aanbrengen van diepte in je afbeelding met contrast, licht en scherpte.

Tot slot brengt Glyn dit in het laatste hoofdstuk van het boek allemaal van begin tot eind samen in een project dat zich vooral richt op het retoucheren van foto’s.

Wis filter
  • Glyn Dewis

    Glyn Dewis

    Glyn Dewis is professioneel fotograaf instructeur en bestsellerauteur en woont in Devon Groot-Brittannië. Als Photoshop World Dream Team-instructeur KelbyOne-instructeur Sony Alfa-creator en Westcott Top Pro presenteert Glyn ook wereldwijd op evenementen...
    Dewis D

Photoshop Tools voor fotografen

1
DE BASIS
2
LAAGMASKERS
3
PENSELEN
4
OVERVLOEIMODI
5
BONUSINHOUD
6
EEN PORTRET RETOUCHEREN
INDEX

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Photoshop Tools voor fotografen hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Photoshop op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...