Pas op je passwords

Pas op je passwords

Bescherm jezelf met goede wachtwoorden

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 112 pagina's
ISBN
9789463561471
Gepubliceerd
2019
Serie
€ 14,99
niet meer leverbaar

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de mensen slechts twee tot vier verschillende wachtwoorden gebruikt. 10% gebruikt zelfs maar één wachtwoord voor álle accounts. Bijna de helft van de mensen wijzigt het wachtwoord niet eens als het gehackt is.

Als je wachtwoord dan op straat komt te liggen is het kinderspel voor een crimineel om zich op meerdere plekken als jou voor te doen. Daarmee geef je criminelen de kans vrienden en familie te beduvelen. En je brengt je bedrijf in gevaar - meer dan 80% van de datalekken zijn terug te voeren naar wachtwoorden die zwak of hergebruikt zijn.

Al jaren zijn er geluiden dat wachtwoorden binnenkort verleden tijd zijn. Wachtwoorden zijn echter goed ingeburgerd en blijven nog wel even. Je kunt beter orde op zaken stellen en je digitale weerbaarheid vergroten.

De oplossing is al jaren onder handbereik: het is tijd om een wachtwoordmanager te omarmen. Als je eenmaal een wachtwoordmanager gebruikt is het minder werk én veiliger dan andere werkwijzen om wachtwoorden te onthouden.

Dit boek geeft je achtergrondinformatie over het waarom van een wachtwoordmanager. Inloggen op een wachtwoordmanager is zo gebeurd. Zeker op een smartphone, tablet of moderne computer waar je kunt inloggen met een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Als je al overtuigd bent van het nut van een wachtwoordmanager kun je direct door naar de hoofdstukken over de installatie en het gebruik van Bitwarden.

Wis filter
  • Patrick Mackaaij

    Patrick Mackaaij (op dit moment geen actieve boeken)

    Patrick Mackaaij werkt in het dagelijks leven als ict-architect aan een soepel verloop van werkprocessen. Op zijn website Eenmanierom.nl diept hij diverse handige producten diensten en werkwijzen uit. Blijf op de hoogte via zijn nieuwsbrief of volg Patrick...
    Mackaaij M

Pas op je passwords

Inleiding
1
Waarom op iedere dienst een ander wachtwoord gebruiken?
2
Een sterk wachtwoord kiezen
3
Toegang tot je account
4
Tweestapsaanmelding
5
Alternatieven voor wachtwoordmanagers
6
Werken met een wachtwoordmanager
7
Een wachtwoordmanager kiezen
8
Bitwarden installeren
9
Bitwarden in het dagelijks gebruik
10
Extra mogelijkheden van Bitwarden
11
Betaalde opties van Bitwarden
12
Gerichte persoonlijke aanval op journalist Mat Honan
13
Phishing

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Pas op je passwords hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over beveiliging, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...