Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie

Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie

De beste foto's van de mooiste dag

Uitvoering
Paperback, kleur , 240 pagina's
Auteur
ISBN
9789463561914
Gepubliceerd
2021
€ 39,99

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

In de huwelijksfotografie hebben zich in de afgelopen jaren bijzondere ontwikkelingen voltrokken. Paren trouwen op exotische locaties, er worden foto’s voor de plechtigheid gemaakt, er zijn nieuwe vormen van fotografie zoals boudoirshoots, de gasten krijgen na afloop een dvd en een foto van henzelf en er worden zelfs huwelijksreportages gemaakt met drones en onderwaterfotografie. Deze nieuwe mogelijkheden bespreekt huwelijksfotograaf Werner Pellis in het boek Huwelijksfotografie en hij leert je ook de traditionele vormen van huwelijksfotografie.

Huwelijksfotografie is namelijk een hoogwaardige vorm van reportagefotografie. Om het goed te doen, wordt veel van de fotograaf gevraagd. Alles moet namelijk perfect gaan, want er is nauwelijks ruimte voor fouten. De techniek moet je tot in de puntjes beheersen. Om de mooiste dag in het leven van twee geliefden zo mooi mogelijk vast te leggen, heb je bovendien mensenkennis en inlevingsvermogen nodig. Daarnaast zijn goede zakelijke en promotionele vaardigheden van het grootste belang om boven het maaiveld uit te komen.

Advies en tips

Dit boek behandelt deze aspecten van de huwelijksfotografie, zodat je als huwelijksfotograaf goed beslagen ten ijs komt en van de onvergetelijke dag voor het pasgetrouwde paar ook onvergetelijk beeld maakt. Over deze zaken krijg je advies en tips: techniek, apparatuur, belichting, objectieven, flitsen, poseren, het moment, hoe je de dag inricht, promotie en marketing, nabewerking, presentatie en hoe je het zakelijk aanpakt, want huwelijksfotografie kan, als je het goed doet, een zeer lucratieve vorm van beroepsfotografie zijn. Deze ondernemerskant van de huwelijksfotografie komt uitgebreid aan bod. Je krijgt ideeën aangereikt over marketing, over verkopen, over je honorarium waard zijn en geld verdienen.

Nieuwe mogelijkheden

Een greep uit de nieuwe mogelijkheden op het gebied van huwelijksfotografie, die de revue passeren: de pre-wedding loveshoot; trash the dress; boudoir-fotoshoot; fotosessie op een andere dag; destination weddings; het gebruik van smartphone, actioncam en drone als aanvulling op de gewone huwelijksreportage.

Interviews

In het boek staan acht interviews met baanbrekende huwelijksfotografen uit Nederland en België. Zij geven je onmisbare inzichten en invalshoeken die je in je eigen werk kunt gebruiken. Door hun adembenemende beelden is dit ook een inspirerend kijkboek, met adembenemende foto’s van Ruud Claessen, Ashvin Ghisyawan, Moniek van Gils, Gert Huygaerts, Denise Motz, Yves Schepers, Bas Uijlings en Alexandra Vonk. Zij leren jou om ook de beste foto’s van de mooiste dag te maken.

Tips uit het boek

  • Gebruik de checklist uit het boek om een shoot tot in de puntjes voor te bereiden. Van de juiste apparatuur, opgeladen batterijen, lege geheugenaartjes tot het voltanken van je auto.
  • Kies bewust mensen uit met wie je graag werkt. Als er persoonlijke overeenkomsten tussen jullie zijn, gaat alles gemakkelijker.
  • Selecteer voor je website je beste beelden en zorg ervoor dat ze prominent aanwezig zijn. Dan is de kans groter dat je wordt gevraagd om je eigen stijl.
Wis filter
  • Werner Pellis

    Na als vijfjarige een camera te hebben gekregen van zijn tante liet het fotograferen Werner Pellis (Zundert 1974) niet meer los. In 1994 schoot hij zijn eerste huwelijksreportage en er zouden er daarna nog honderden volgen. Momenteel is Werner vooral...
    Pellis P

Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie

1
Voorbereiding
Inleiding
Checklist
Interview met Ruud Claessen
2
Promotie & marketing: de basis
Inleiding
Website
Sociale media
Beurzen
Awards
Interview met Moniek van Gils
3
De zakelijke kant
Inleiding
Het scenario
De klik
Contract
De prijs
Weddingplanners
Portfoliobootcamp
Samenwerkingen
Interview met Ashvin Ghisyawan
4
Techniek
Inleiding
Camera’s en objectieven
Belichting
Flitsen
Formaat
Analoog fotograferen
Interview met Denise Motz
5
De dag, deel 1: de ceremonie
Inleiding
Planning/tijdsindeling
Voorbereidingen en first look
De juiste plek
Fotograferen tijdens de ceremonie
De kerk
Ceremoniemeester: communicatie op de dag zelf
Groepsfoto’s
Interview met Gert Huygaerts
6
De dag, deel 2: werken op de locatie
Inleiding
Binnenlocaties
De locatiesessie
Second shooter
Receptie
Bruidstaart
Diner
Feestavond
Improviseren
Interview met Yves Schepers
7
Na de dag: levering, voorwaarden en presentatie
Inleiding
Dezelfde dag klaar
Langere levertijd
Slideshow
Hoe lever je de foto’s aan?
Albums
Het gebruik van beelden
Interview met Alexandra Vonk
8
De nieuwste ideeën en mogelijkheden
Inleiding
Een (pre-wedding) loveshoot
Trash the dress
Boudoirfotoshoot
Fotosessie op een andere dag
Destination weddings
Smartphone
Actioncamera’s
Drones
Interview met Bas Uijlings
9
Je eerste bruiloft
Over de auteur
Dankwoord
Index

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over huwelijksfotografie, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...