Webanalytics voor de overheid

Webanalytics voor de overheid

Uitvoering
Flexcover, zwart-wit, 200 pagina's
ISBN
9789463562119
Verwacht op
26 oktober 2023
€ 34,99
nog niet leverbaar

Veel dienstverlening en communicatie van de overheid vindt tegenwoordig plaats via websites, apps en sociale media. Om de burger een optimale ervaring te garanderen, heb je toegang nodig tot analysegegevens, de zogeheten webanalytics.

Anders dan in de commerciële sector waar webanalytics vaak gaat over salesdoelstellingen en customer lifetime value, zijn de online doelstellingen in overheidscontext vaak minder hard gedefinieerd en blijken targets daarom lastiger te stellen. Jarenlange ervaring op dit terrein heeft de auteur in staat gesteld om met een oplossing te komen die overheidsorganisaties voorziet van:

  • Een nieuwe aanpak om hun digitale aanwezigheid te meten en te optimaliseren.
  • Een kant-en-klaar pakket kpi’s, die zijn ontwikkeld met het oog op inhoud- en dienstverleningsgerichte websites.
  • De intuïtieve dashboards, die de ingewikkelde diagrammen en rapporten vervangen en het gemakkelijker maken om te zien welke terreinen de meeste aandacht vereisen.

“Een aanrader voor alle webanalisten, webredacteuren, contentbeheerders en communicatieadviseurs in overheidsland!”

Wis filter
  • Toon Vuursteen

    Toon Vuursteen is een Nederlandse thought leader in webanalytics voor de publieke sector. Zijn huidige focus ligt op het verder ontwikkelen van het Functie-Taak-Gedrag -raamwerk (FTG-raamwerk) dat volledig gericht is op het optimaliseren van overheidswebsites....
    Vuursteen V

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Webanalytics voor de overheid hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over analytics op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...