Photoshop Masters, 2e editie

Photoshop Masters, 2e editie

Leer van 's werelds beste Photoshop-artiesten

Uitvoering
Paperback, kleur , 272 pagina's
Auteur
ISBN
9789463562232
Gepubliceerd
2021
€ 49,99

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Photoshop Masters is een uiterst origineel en inspirerend boek dat je de trucs van meesters op het gebied van beeldbewerking op inspirerende wijze bijbrengt. Rob de Winter is Adobe Certified Instructor en hij leert je in dit boek om je beeldbewerking snel naar een veel hoger niveau te tillen, door je de trucs van de meesters in detail te laten zien.

In het eerste hoofdstuk komen de basisgereedschappen van Photoshop aan de orde. Daarna volgen interviews met fotografen die internationaal bekend staan om hun baanbrekend gebruik van beeldbewerking. Ze worden uitgebreid aan het woord gelaten en vertellen over hun drijfveren, ideeën, concepten en de manier waarop zij die tot een adembenemend resultaat maken. Na elk interview met een fotograaf volgt een uitgebreide tutorial waarin zijn werkwijze, workflow en methode worden uitgelegd. Die uitleg kun jij zelf volgen en naspelen met oefenfoto’s die bij het boek worden geleverd.

Breed georiënteerd

De fotografen die in Photoshop Masters worden geïnterviewd door Rob de Winter vertegenwoordigen allemaal een andere manier van werken. Daardoor is het een zeer breed georiënteerd boek geworden. Het presenteert alle mogelijkheden van de moderne beeldbewerking in Photoshop.

Temi Coker maakt experimentele composities en collages. Lisa Carner maakt gelikte en in het oog springende affiches voor Hollywood-films met een in beeldbewerking verkregen magische lichtbehandeling. Sammy Slabbinck leert je modern en oud fotomateriaal te combineren tot nieuwe tijdloze voorstellingen. Felix Hernandez maakt nieuwe werelden en taferelen door ze eerst zelf te bouwen en daarna te bewerken om een eenduidige sfeer te creëren. Set Vexy leert je gelikt en magistraal reclamemateriaal te maken.

Door deze verschillende invalshoeken komen alle gereedschappen en creatieve toepassingsmogelijkheden aan de orde: monteren, collages maken, het scheppen van eigen werelden met een overkoepelende sfeer, werken met lagen en aanpassingslagen, het retoucheren van gezichten en ook het maken van een mooie presentatie worden uitgebreid behandeld. Daarnaast leert Rob de Winter je ook een beetje tekenen met Photoshop en is er aandacht voor beeldbewerken op de iPad.

Inspiratie

Photoshop Masters is aanstekelijk opgemaakt, toegankelijk geschreven, leerzaam en verhelderend, maar staat bovenal vol met ideeën en inspiratie. De grote beeldkunstenaars van de wereld zijn uiterst vrijgevig met hun tips en trucs en dat geeft alleen al veel inspiratie om alles uit Photoshop te halen en daar vervolgens prachtig werk mee te creëren. Naast alle tutorials bevat het boek ook mooie portfolio’s van de meesters die je op ideeën brengen en veel zin geven om zelf aan de slag te gaan. Rob de Winter laat de lezer op meesterlijke wijze leren van de grootste Photoshop-meesters en maakt de titel van het boek volledig waar.

Tips uit het boek

  • Om goed in te kunnen schatten wat er precies mogelijk is met een Photoshop-document, kijk je altijd eerst naar de lagen in je Lagenpaneel en bepaal je de ideale volgorde van lagen.
  • Leer je gereedschappen in Photoshop goed kennen en bedienen. Dat is het allerbelangrijkste. Je rijdt ook niet in een auto rond zonder eerst te leren hoe die werkt.
  • Geef de verwachting op om snel heel goed te zijn met Photoshop. Neem de tijd en zet kleine stapjes. Na een paar jaar ben je dan enorm veel beter.
Downloadbare bestanden
Wis filter
  • Rob de Winter

    Rob de Winter

    Rob de Winter is Adobe Certified Expert & Instructor en professioneel vormgever en fotograaf. Jaarlijks traint hij honderden mensen vanuit zijn eigen bedrijf DWM Trainingen. Daarnaast spreekt hij op nationale en internationale conferenties zoals Professional...
    Winter W

Photoshop Masters, 2e editie

1
Photoshop Basis
2
Erik Johansson
3
De compositie
4
Temi Coker
5
Het experiment
6
Lisa Carney
7
Het gezicht
8
Sammy Slabbinck
9
De sfeer
10
Set Vexy
11
Het overvloeien
12
Felix Hernandez
13
De presentatie

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Photoshop Masters, 2e editie hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over Photoshop, op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...