Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed.

Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed.

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 172 pagina's
ISBN
9789463563338
Gepubliceerd
2024
Serie
€ 24,99

Ontdek de wereld van ChatGPT en leer hoe je deze krachtige AI-technologie kunt gebruiken om middels opdrachten in gewoon Nederlands je dagelijkse bezigheden leuker en efficiënter te maken. In dit boek nemen we je mee door de basisprincipes van ChatGPT, van de geschiedenis en de werking tot de meest recente ontwikkelingen.

De tweede editie van Hallo, ik ben ChatGPT is niet zomaar een update; het is een essentiële gids die de nieuwste innovaties, praktische toepassingen, en ethische overwegingen van AI belicht. Het boek benadrukt hoe ChatGPT kan worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, van het vereenvoudigen van dagelijkse taken tot het aanpakken van complexe uitdagingen in diverse industrieën. Lezers zullen ontdekken hoe deze technologie communicatie, onderzoek, en creativiteit kan transformeren, en hoe ze verantwoordelijk kunnen navigeren door de ethische dilemma's die gepaard gaan met AI.

Met een toegankelijke schrijfstijl maakt Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed. geavanceerde concepten begrijpelijk voor elke lezer. Het boek nodigt uit tot reflectie over de impact van AI op onze samenleving en stimuleert lezers om te overwegen hoe ze deze technologie kunnen inzetten voor positieve veranderingen. Dit boek biedt waardevolle inzichten en inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in de rol van AI in de toekomst, van studenten en docenten tot professionals in elke sector.

Verder gaat Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed. in op de technische aspecten van het trainen van AI-modellen, de uitdagingen bij het waarborgen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, en de cruciale vraagstukken rondom privacy en beveiliging. Door real-world voorbeelden en case studies, krijgen lezers een duidelijk beeld van de praktische toepassingen van ChatGPT en hoe het kan worden aangepast aan hun specifieke behoeften en doelstellingen.

Als een onmisbare gids in het snel evoluerende veld van kunstmatige intelligentie, is Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed. een must-read voor iedereen die de kracht van AI wil begrijpen en benutten. Dit boek dient niet alleen als een bron van kennis, maar ook als een uitnodiging om deel te nemen aan de voortdurende dialoog over de toekomst van technologie en haar invloed op de wereld waarin we leven. Met zijn grondige analyse en toegankelijke benadering, biedt dit boek lezers de tools die ze nodig hebben om aan de voorhoede te staan van de technologische revolutie, gewapend met kennis en inzicht om de mogelijkheden van AI ten volle te benutten.

Wis filter
 • ChatGPT

  ChatGPT is een AI-gedreven taalmodelassistent ontwikkeld door OpenAI. Het is geprogrammeerd en getraind om mensen te helpen bij het beantwoorden van vragen het genereren van tekst het vertalen van talen en nog veel meer. Als een AI-taalmodelassistent...
  - -
 • Bob van Duuren

  Bob van Duuren

  Bob van Duuren is oprichter en directeur van Van Duuren Media en schrijft al ruim 40 jaar boeken over een groot aantal computeronderwerpen waarbij zijn affiniteit bij internet programmeren en kustmatige intelligentie ligt. Hij geeft sinds 2002 leiding...
  Duuren D

Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed.

Voorwoord
0
Inleiding
Welkom bij de tweede editie
Bij de eerste editie: ontstaan van dit boek
Zelf aan de slag
Een woordje over andere tools
DALL-E
Midjourney
Aan de slag
1
Over ChatGPT
Wat is ChatGPT?
Geschiedenis van ChatGPT
Verschillen tussen ChatGPT 3.5 en ChatGPT 4
Redenen om versie 3.5 te blijven gebruiken
Ontwikkelingen in 2023
2
Technologie
Technologie achter ChatGPT
Gebruikte algoritmen en technieken
Machine learning
Generatieve AI
3
Toepassingen van ChatGPT
Voorbeelden
Voordelen en nadelen van het gebruik van ChatGPT
4
Impact op de samenleving
Inleiding
Rol van ChatGPT in de samenleving
Invloed op werkgelegenheid en privacy
Conclusie
5
Toekomst van ChatGPT
Ontwikkelingen en mogelijkheden
Uitdagingen en mogelijke risico’s
Misbruik van ChatGPT
Voorkomen van risico’s
6
Ethiek en ChatGPT
Inleiding
Ethische overwegingen
Verantwoordelijkheden van ontwikkelaars en gebruikers
Transparantie en verantwoording
7
Praktische toepassingen
Inleiding
ChatGPT in verschillende sectoren
8
Voorbeelden
Vertalingen van een songtekst
Taalgevoeligheid
Leren en onderwijs
Creatief schrijven
Algemene kennis en trivia
Zakelijke communicatie
Programmeren
Productiviteit
Marktonderzoek
Rollenspel: chefkok
Rollenspel: personal trainer
Reisgids: rondrit Bergen
Reisgids: citytrip Barcelona
9
Meer over goede promtps maken
Het belang van een goede prompt
Opbouw van een goede prompt
Inspiratie
10
Aan de slag
ChatGPT gebruiken
Custom instructions
ChatGPT Plus
Microsoft Copilot (Bing Chat)
Midjourney
11
Nawoord

Meer lezen? Op onze zustersite blog.computercreatief.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met nuttige tips, trucs en andere lezenswaardigheden.

Bij Hallo, ik ben ChatGPT 2e ed. hebben wij de volgende aanvullende artikelen gevonden:


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over chatgpt op ComputerCreatief.nl

Relevante blogs zoeken...