Classroom in a Book: Adobe Illustrator CC 2018

Boektraining NL versie Adobe Illustrator CC 2018 Classroom in a book. Woensdag 21 november 2018

Incl. de NL versie van het boek Adobe Illustrator CC 2018 Classroom in a book. t.w.v. 49,99! Schrijf nu in met aantrekkelijke introductieprijs!

Uitvoering
Workshop (met boek, 464 pagina's)
Trainer
Datum:
21 november 2018
Tijd:
10.00 - 17.00
Locatie:
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg

Deze unieke opzet voorziet in een praktische 1-daagse training gebaseerd op het succesvolle boek Adobe Illustrator CC 2018 ‘Classroom in a book’.

Deze training wordt verzorgd door Peter Villevoye, Adobe Certified Expert & Instructor voor veel populaire Adobe-software zoals Illustrator, Photoshop, InDesign, Dreamweaver en Muse. Bekijk het volledige programma onder het tabblad Opzet.

Programma's zoals Adobe Photoshop, Illustrator en Adobe InDesign zijn enorm uitgebreid. Je zou er wel twee volle weken dagelijks training in kunnen krijgen als je echt álles zou willen behandelen en begrijpen. Daarom maakt Peter de cruciale keuze en om niet het héle programma of complete boek te behandelen, maar wel de belangrijkste eerste stappen en hoofdstukken. En met deze grondige basis kan je dan prima en naar eigen voorkeur de andere hoofdstukken doorlopen en de rest van het programma verkennen en uitdiepen.

Adobe Illustrator wordt gebruikt voor het maken van logo's, symbolen, diagrammen, info-graphics, advertenties en allerlei andere soorten illustraties. Het werkt ook vaak en goed samen met andere Adobe-programma's, om bijvoorbeeld fotografische elementen (uit Photoshop) erin te verwerken, of om het eindproduct te verwerken in een publicatie (in InDesign).

Wat ga je in de training doen

1. Kennismaken met de werkruimte

Veel Adobe-programma's gebruiken dezelfde interface voor veel overeenkomstige functies. Na een korte inleiding over het programma, maak je kennis met de typische Adobe-aanpak voor het gebruiken van (deel)vensters, het in- en uitzoomen (op vele manieren) en het gebruiken van werkruimten. Dat doe je allemaal aan de hand van een eerste voorbeeld, waarbij je meteen al met enkele Illustrator-fenomenen zoals Tekengebieden en Eigenschappen leert omgaan.


2. Technieken voor het selecteren van illustraties

Aan de hand van een eenvoudig voorbeeld, gebruik je enkele essentiële technieken om bijvoorbeeld bestaande elementen te selecteren en snel te bewerken (uitlijnen, dupliceren, transformeren, rangschikken, groeperen, etc.)


3. Vormen gebruiken om illustraties voor een briefkaart te maken

Het is natuurlijk makkelijk om uit te gaan van bestaand tekenwerk, maar hoe maak je zelf nieuwe vormen ? In dit hoofdstuk leer je te tekenen met de gereedschappen voor diverse basisvormen, in of achter bestaande vormen, en ga je ook hoeken aanpassen. Vervolgens laat je Illustrator een geplaatste schets overtrekken, zodat je daar verder mee kan werken.


4. Vormen en paden bewerken en combineren

Nieuwe vormen kan je ook maken door andere vormen te combineren of juist te splitsen. Na dit hoofdstuk kan je nooit meer normaal naar een logo of illustratie kijken...


5. Illustraties transformeren

Van klein, naar groot en méér ! Na het precisie-werk ga je wat sneller te werk om van één illustratie meer varianten te maken voor verschillende doeleinden. De tekengebieden komen daarvoor kort maar krachtig aan bod en je gaat hulplijnen leren gebruiken om wat prettiger te werken, want er moet een hoop gebeuren in dit hoofdstuk.


6. Een illustratie maken met de tekengereedschappen

Hoe simpel of complex je illustratie ook is, in de kern draait het altijd om tekenwerk, oftewel: de rechte of bochtige paden, hun ankerpunten en hendels. Hoe kan je de paden en hun ankerpunten nauwkeurig maken of bewerken ? Eerlijk gezegd vinden zelfs geroutineerde Illustrator-gebruikers dit het moeilijkste onderwerp. Maar dan hebben zij waarschijnlijk géén training van Peter gehad...

Tot slot krijg je een overzicht en leidraad m.b.t. de belangrijkste bestandssoorten; wanneer gebruik je JPEG of PNG, SVG of liever PDF ?


Maak gebruik van de introductieprijs! Normaal € 199,00 nu € 149,00!

Datum: Woensdag 21 november van 10:00 tot en met 17:00 - inschrijven.

Locatie: De Gelderlandfabriek te Culemborg (naast het NS-station) Er is ruime (gratis) parkeermogelijkheid in de directe omgeving aanwezig.

Kosten: € 149,00 inclusief btw en inclusief de Nederlandse versie van het boek Adobe Illustrator CC 2018 Classroom in a book ter waarde van 49,99 euro.

Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen.

Zelf meenemen: Deze training wordt gegeven op basis van "bring your own device", dus: laptop met daarop Adobe Illustrator CC 2018 zelf meenemen.

Wis filter
  • zzz (op dit moment geen actieve boeken)

    ...
    - -