Ontdek Photoshop Elements 2019

Boektraining Photoshop Elements 2019

Inclusief het boek Ontdek Photoshop Elements 2019

Uitvoering
Workshop (met boek, 264 pagina's)
Datum:
12 juni 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Locatie:
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg

Deze unieke opzet voorziet in een praktische 1-daagse training gebaseerd op het succesvolle boek Ontdek Adobe Photoshop Elements 2019. De training wordt verzorgd door de auteur Andre van Woerkom.  Andre is voormalig hoofdredacteur van Color Graphics Magazine, heeft vijftien jaar ervaring als researcher, docent, vertaler en schrijver. Hij schreef meer dan vijftien boeken over fotografie en beeldbewerking. 

Bekijk het volledige programma onder het tabblad Opzet. 

Wat ga je in de training doen

1. Introductie.

Hierin bespreken we het importeren van bestanden, het verkennen van de gebruiksomgeving, het inspecteren van afbeeldingen via een diashow, het snel toekennen van waarderingen en het toepassen van eenvoudige automatische correcties.

2. De top 20 van de instructiemodus.

De instructiemodus geeft veel inspiratie en toont een goede staalkaart van wat het programma zoal te bieden heeft, maar kent het ook enkele beperkingen. We maken afbeeldingen speelser door onder andere teksten en kaders toe te voegen, tevens behandelen we het onderdeel panorama’s maken en enkele varianten daarvan.

3. Corrigeren en retoucheren.

We concentreren ons op foutjes in een afbeelding en hoe we die kunnen oplossen. Dit kunnen problemen van algemene aard zijn zoals te lichte of te donkere foto’s maar ook specifieke problemen in de foto zelf, zoals een prullenbak of een ander storend element dat het beeld ontsiert. Tevens maken we kennis met toepassingslagen.

4. Selecties maken

Gaandeweg merken we dat de kwaliteit van het eindresultaat sterk afhankelijk is van de selecties die we maken. Hoog tijd om de werking van verschillende selectiegereedschappen onder de loep te nemen. Deze selecties stellen tevens in staat om materiaal uit verschillende afbeeldingen te combineren.

5. Werken met lagen, maskers en laagstijlen

Nu we met beeldmateriaal uit meerdere afbeeldingen werken en ons afbeeldingsproject complexer wordt , wordt het hoog tijd het lagenvenster nog eens goed onder de loep te nemen.

Dit doen we onder andere door teksten en vormen toe te voegen.

6. Transformeren, vervormen en schalen

 Wat als de verhoudingen van de verschillende objecten in ons afbeeldingsproject niet kloppen? U hebt bijvoorbeeld een hond geplakt en die blijkt groter dan het paard op de voorgrond. Of misschien bent u juist op zoek naar deze mogelijkheid. Ook leren we hoe we de afbeelding als geheel groter of kleiner kunnen schalen.

7. Kiest u zelf

Bij de invulling van het laatste onderdeel hebt u zelf een stem. We kunnen het voorgaande geleerde met eigen beeldmateriaal nader in praktijk brengen, of nader ingaan op de selectie- en filtermogelijkheden van de Organizer of werken met RAW bestanden.


Locatie: De Gelderlandfabriek te Culemborg (naast het NS-station) Er is ruime (gratis) parkeermogelijkheid in de directe omgeving aanwezig.

Kosten: € 79,99 inclusief btw en inclusief het boek Ontdek Adobe Photoshop Elements 2019, ter waarde van € 25,99

Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen.

Zelf meenemen: Deze training wordt gegeven op basis van "bring your own device", dus: laptop met daarop een werkende (proef)versie Adobe Photoshop Elements 2019 zelf meenemen.


Wis filter
  • André van Woerkom

    André van Woerkom voormalig hoofdredacteur van Color Graphics Magazine heeft vijftien jaar ervaring als researcher docent vertaler en schrijver. Hij schreef meer dan vijftien boeken over fotografie en beeldbewerking....
    Woerkom W