Het Freudiaans woordenboek voor managers

Het Freudiaans woordenboek voor managers

Uitvoering
Boek , 96 pagina's
ISBN
9789089651051
Verwacht op
19 oktober 2011
€ 19,95
niet meer leverbaar

Managers en andere leidinggevenden gebruiken graag taal met veel jargon en metaforen. Veel woorden die eigenlijk iets verhullen, of misschien zelfs blijk geven van verdringen. Wat betekenen al die woorden die zo kwistig worden rondgestrooid in de arena’s van ons professionele bestaan? En wat kunnen ze verklaren over de achterliggende gedachten en fantasieën?

Freud beschouwde het psychologische mechanisme van verdringing als zijn belangrijkste ontdekking, en niet het onbewuste. En dan had hij het vooral over het verdringen van seksuele fantasieën en niet zozeer over feitelijke seksuele verleidingen. In dit boek wordt voor het eerst gezocht naar de verdringingmechanismen die de hedendaagse professionele mens overeind houdt. Waar woorden tekort schieten, vertellen de beelden de rest ...

Het Freudiaans woordenboek biedt een uniek en nieuw inzicht in de psychologie van de werkende mens. Het is voorzien van prachtige illustraties van kunstenaar Reinier van den Berg.

Hans Broekhuis diende eerst de wetenschap en werd 25 jaar geleden ondernemer. En dat is hij nog steeds. Daarnaast schrijft hij over economie en ondernemen. En nu dus over de taal, de woorden van ondernemers en managers.

Reinier van den Berg is al 27 jaar actief als beeldend kunstenaar. Daarnaast is hij ondernemer in het reclamevak waarin hij zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van concepten en de vormgeving ervan.

Wis filter
  • Hans Broekhuis (op dit moment geen actieve boeken)

    ...
    Broekhuis B
  • Reinier van den Berg (op dit moment geen actieve boeken)

    ...
    Berg B

Het Freudiaans woordenboek voor managers

De opmars van de psyche
De psyche als redding
Sine Pompa
Sapere aude
Het karakter
Lijden
Werken is gezond
De psychoanalyse
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
R
S
T
U
V
W
Z

Meer weten over ? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Het Freudiaans woordenboek voor managers over en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...