52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers

52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers

Voor besluitvorming en visieontwikkeling in teams

Uitvoering
Hardcover, zwart-wit , 176 pagina's
Auteur
ISBN
9789089651204
Gepubliceerd
2012
€ 29,99

Als manager hebt u veel vergaderingen: teammeetings, afdelingsoverleggen, stuur- en projectgroepen, management- en directiemeetings. Tijdens die vergaderingen moeten in korte tijd veel beslissingen genomen worden, of wordt een gezamenlijke visie of beleid ontwikkeld. Maar dat gaat lang niet altijd even snel; ... als het al lukt.

Dit soort zakelijke besprekingen kan veel effectiever en creatiever verlopen, door gebruik van patroondoorbrekende werkvormen: denktechnieken die tot nieuwe inzichten leiden en een heldere structuur geven aan visie- en besluitvorming. Frank Groot heeft in de loop der jaren 52 van deze technieken (door)ontwikkeld die in dit boek volgens een vast stramien beschreven staan: waarvoor gebruik je de denktechniek?, wat is het resultaat?, welke stappen doorloop je? en welk deel van het brein wordt hierbij ingezet?

52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers is een inspirerend en praktisch boek voor iedere manager die denkpatronen wil doorbreken, in zijn organisatie, in zijn team en bij zichzélf. De rationele en creatieve denktechnieken in dit boek zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten in breinonderzoek en groepsdynamica.

Wis filter
  • Frank Groot

    Frank Groot

    Frank Groot is oprichter en directeur van Vision Decision. Een ervaren manager adviseur en procesbegeleider met in totaal meer dan 30 jaar ervaring in systematische visie-en besluitvorming. Hij heeft ruime ervaring in het vanuit een veranderkundige visie...
    Groot G

52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers

Voorwoord
Inleiding
Leeswijzer
Routebeschrijving in vijf stappen
17 blauwe patroondoorbrekende denktechniekenvoor managers
7 rode patroondoorbrekende denktechniekenvoor managers
18 groene patroondoorbrekende denktechniekenvoor
10 gele patroondoorbrekende denktechniekenvoor managers
Over Vision>Decision
Frank Groot
Verantwoording
Verdere inspiratie

Meer weten over Managementvaardigheden? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als 52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers over Managementvaardigheden en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 37, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...