Cocreatie Revolutie

Cocreatie Revolutie

7 principes voor duurzaam succes

Uitvoering
Flexcover, steunkleur , 256 pagina's
ISBN
9789089654380
Gepubliceerd
2019
€ 32,99
niet meer leverbaar

Werd de vorige eeuw beheerst door een streven naar dominantie, de wereld van nu kenmerkt zich door een groeiend besef dat we samen meer kunnen dan alleen en dat delen leidt tot betere oplossingen. Deze Cocreatie Revolutie biedt een voedingsbodem aan nieuwe procesformules en tools zoals agile, lean, design thinking en UX-design. Die bieden op korte termijn houvast, maar leiden op zichzelf niet tot duurzaam succes. De sleutel daartoe is de productieve samenwerking tussen alle relevante partijen, inclusief eindgebruikers.

In dit boek schetsen Stefanie Jansen en Maarten Pieters met hun zeven principes voor complete cocreatie een weg naar duurzaam succes. Geïllustreerd door uiteenlopende cases uit verschillende hoeken van de wereld geven zij praktisch toepasbare antwoorden op 32 vragen, waaronder: Wat is cocreatie? Hoe zet je het in? Welke partijen betrek je erbij? En: Hoe krijg je draagvlak? Een DIY-handboek voor iedereen die de Cocreatie Revolutie wil overleven!

- Een praktisch handboek voor het inbedden van complete cocreatie in de ontwikkelprocessen van organisaties.

- De Nederlandse editie van het Engelstalige boek The 7 Principles of Complete Co-creation.

Stefanie Jansen en Maarten Pieters zijn de oprichters van TheCoCreators, een wereldwijd netwerk van zelfstandige cocreatie-experts. Sinds 2012 begeleiden ze cocreatietrajecten, schrijven en spreken ze over cocreatie en trainen en coachen ze organisaties erin. Stefanie doet dit voor uiteenlopende (inter)nationale opdrachtgevers en Maarten als Head of Co-creation and People Insight voor Signify (voorheen Philips Lighting).

‘Elk product, organisatie, dienst, belevenis en proces wordt nu eindelijk het onderwerp van co-ontwikkeling met alle betrokken partijen. Dit boek is een heldere wegwijzer van ontwikkelen voor de klant naar ontwikkelen met de klant.’ – Olaf Hermans, AI-strateeg bij SIR-Intel USA.

‘Een van die boeken die je niet kunt negeren. Inzichtgevend, to the point en actionable. Een boek voor leiders, innovators, thought provokers en iedereen die cocreatie naar een hoger niveau wil tillen.’ – Stijn Verkuilen, Innovatie Manager bij Heijmans.

‘Ik geloof sterk dat ik in vele opzichten een betere ontwerper zal zijn met een dieper inzicht dankzij het toepassen van de principes van complete cocreatie!’ – Pierre-Yves Panis, Chief Design Officer, Signify.

Wis filter
 • Stefanie Jansen

  Stefanie Jansen (op dit moment geen actieve boeken)

  Stefanie Jansen is mede oprichter van TheCoCreators een initiatief dat zich richt op het verspreiden van kennis over cocreatie en het begeleiden van cocreatieprojecten. Stefanie Jansen is tijdens haar studie psychologie en als projectleider en manager...
  Jansen J
 • Maarten Pieters

  Maarten Pieters (op dit moment geen actieve boeken)

  Maarten Pieters is mede-oprichter van TheCoCreators een initiatief dat zich richt op het verspreiden van kennis over cocreatie en het begeleiden van cocreatieprojecten. Maarten Pieters kwam via een internationale carrière in de sales en diverse functies...
  Pieters P

Cocreatie Revolutie

Voorwoord
Leeswijzer
Inleiding
1
Principe 1: samen
2
Principe 2: met eindgebruikers
3
Principe 3: consequent
4
Principe 4: productief
5
Principe 5: transparant
6
Principe 6: gedragen
7
Principe 7: waardegedreven
Nawoord
Over de auteurs
Dankwoord

Meer weten over Innovatie? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Cocreatie Revolutie over Innovatie en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 33, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...