Key Performance Illusies

Key Performance Illusies

Ontdek de 'dark side' van performance management

Uitvoering
Hardcover, kleur , 208 pagina's
ISBN
9789089654618
Gepubliceerd
2019
€ 32,99

Wereldwijd worden dagelijks miljoenen KPI’s (Kritieke Prestatie Indicatoren) ontwikkeld om de prestaties van organisaties te analyseren. Met KPI’s kun je succes meten, doelstellingen formuleren en organisaties verbeteren. Veel beslissingen, groot en klein – of het nu gaat om strategie, processen, mensen of financiën – worden gemaakt op basis van deze indicatoren.

Een constante stroom van dashboards en spreadsheets vertelt ons waar we zijn en waar we naartoe moeten. Maar is de KPI wel het geëigende middel hiervoor? Coen de Bruijn laat ons zien, dat KPI’s vaak irrelevant zijn, verkeerd worden ingezet of erger, verkeerd gedrag stimuleren. Soms wordt er zelfs gelogen met KPI’s om de prestaties er beter uit te laten zien.

Coen de Bruijn laat ons kennis maken met de wereld van illusies: hoe je kunt liegen met KPI’s, hoe je een KPI niet moet bouwen en hoe wij als gebruikers schuld hebben aan het falen van KPI’s. Verder bespreekt hij de vijf meest overgewaardeerde KPI’s en tot slot onthult hij hoe leiders KPI’s misbruiken. Als je dit boek gelezen hebt zul je nooit meer op eenzelfde manier naar prestatie-indicatoren kijken.

  • Een positief kritisch boek over het gebruik van KPI’s.
  • Geeft inzicht in de routes langs de vele KPI-valkuilen.
  • Houdt een spiegel voor over onze drang tot controle.
Wis filter
  • Coen de Bruijn

    Coen de Bruijn

    Coen de Bruijn heeft meer dan 20 jaar ervaring in informatie- en datamanagement data-analyse business architecture en business modelling. Na zijn studie neuropsychologie werkte hij in de IT en bankwereld....
    Bruijn B

Key Performance Illusies

Voorwoord
1
Key Performance Indicators
2
Waarom we zo van KPI’s houden
3
Hoe je (g)een KPI maakt
4
De vijf meest overschatte KPI’s
5
Hoe leiders KPI’s gebruiken
6
Een leugentje om bestwil
7
Hoe wij de KPI tekortdoen
8
Wanneer KPI’s tekortschieten
9
Veelgestelde vragen
10
De KPI die de wereld veranderde
Bedankt!
Referenties

Meer weten over Algemeen Management? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Key Performance Illusies over Algemeen Management en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 30, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...