Praten lucht op

Praten lucht op

Levendige gesprekken voor een gezonde relatie

Uitvoering
Paperback, zwart-wit , 144 pagina's
ISBN
9789462961319
Gepubliceerd
2019
€ 21,50

‘Wij praten langs elkaar heen’, of: ‘Hij zoekt altijd een oplossing, terwijl ik er alleen over wil praten’, zijn veelgehoorde uitspraken in de beslotenheid van de therapiekamer. Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start, lijkt het contact bij veel stellen steeds meer uit te draaien op oppervlakkige mededelingen en ruzies over futiliteiten. En dat is niet alleen het geval bij langdurige relaties, maar komt tegenwoordig ook vaak voor bij jongere koppels.

Kern van het probleem is gebrekkige communicatie. In Praten Lucht Op belichten de auteurs vijf soorten gesprekken die regelmatig gevoerd moeten worden om te voorkomen dat je relatie doodbloedt. Ze geven tips en doen suggesties om gesprekken in goede banen te leiden. Welk soort gesprek is voor jou op welk moment belangrijk? En hoe pak je zo’n gesprek aan? Het boek sluit af met het ‘Praten Lucht Op’-programma. Daarin wordt op een rijtje gezet welke contactmomenten voor een relatie cruciaal zijn. En er worden gespreksonderwerpen aangedragen waarmee je direct aan de slag kunt.

Wis filter
 • Angèle Nederlof

  Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn relatietherapeuten en oprichters van www.relatietherapie-weekend.nl. Ze zijn vijfendertig jaar bij elkaar en hebben voor dit boek mede geput uit eigen ervaringen....
  Nederlof N
 • Sjaak Vane

  Sjaak Vane

  Angèle Nederlof en Sjaak Vane zijn relatietherapeuten en oprichters van www.relatietherapie-weekend.nl. Ze zijn vijfendertig jaar bij elkaar en hebben voor dit boek mede geput uit eigen ervaringen....
  Vane V

Praten lucht op

Woord vooraf
Inleiding
1
Ik wil met je praten
2
Overleggen en oplossen
3
Gevoelens delen
4
Verdiepen en verwerken
5
Discussiëren scherpt je mening
6
Leg je oor te luisteren
7
Helder verwoorden
8
Praten lucht op (PLO)
Bijlage
Over de auteurs
Ook verschenen van dezelfde auteurs

Meer weten over Familie & relaties? Er is meer! Op ons blog blog.vanduurenmanagement.nl publiceren wij en onze auteurs regelmatig interviews en artikelen met ervaringen, expertise en best practices om jou te helpen groeien als professional.

Deze artikelen gaan net als Praten lucht op over Familie & relaties en vind je misschien ook interessant.


Results of blog query (this text will be replaced...)

Meer artikelen over 56, op blog.vanduurenmanagement.nl

Relevante blogs zoeken...