Classroom in a Book: Adobe InDesign CC 2018

Boektraining NL versie Adobe InDesign CC 2018 Classroom in a book. Woensdag 14 november 2018

Incl. de NL versie van het boek Adobe InDesign CC 2018 Classroom in a book. t.w.v. 49,99! Schrijf nu in met aantrekkelijke introductieprijs!

Uitvoering
Workshop (met boek, 420 pagina's)
Trainer
Datum:
14 november 2018
Tijd:
10.00 - 17.00
Locatie:
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg

Deze unieke opzet voorziet in een praktische 1-daagse training gebaseerd op het succesvolle boek Adobe InDesign CC 2018 ‘Classroom in a book’.

Deze training wordt verzorgd door Peter Villevoye, Adobe Certified Expert & Instructor voor veel populaire Adobe-software zoals Illustrator, Photoshop, InDesign, Dreamweaver en Muse. Bekijk het volledige programma onder het tabblad Opzet.

Programma's zoals Adobe Photoshop, Illustrator en Adobe InDesign zijn enorm uitgebreid. Je zou er wel twee volle weken dagelijks training in kunnen krijgen als je echt álles zou willen behandelen en begrijpen. Daarom maakt Peter de cruciale keuze en om niet het héle programma of complete boek te behandelen, maar wel de belangrijkste eerste stappen en hoofdstukken. En met deze grondige basis kan je dan prima en naar eigen voorkeur de andere hoofdstukken doorlopen en de rest van het programma verkennen en uitdiepen.

Adobe InDesign is het programma bij uitstek voor het maken van alle soorten publicaties, van klein tot groot: advertenties, folders, nieuwsbrieven, tijdschriften, boeken, etcetera. Daarvoor worden veel materialen uit andere programma's gebruikt, zoals foto's (uit Photoshop), logo's en illustraties (uit Illustrator) en teksten (uit Word, Excel, of wat dan ook).

Wat ga je in de training doen

1. De werkruimte leren kennen

Veel Adobe-programma's gebruiken dezelfde interface voor veel overeenkomstige functies. Na een korte inleiding over het programma, maak je kennis met de typische Adobe-aanpak voor het gebruiken van (deel)vensters, het in- en uitzoomen (op vele manieren) en het gebruiken van werkruimten. Dat doe je allemaal aan de hand van een eerste voorbeeld, waarbij je de constructie van de pagina's en pagina-inhoud verkent.


2. Indesign leren kennen

Je gaat een stap verder: het voorbeeld wat je nu gaat oefenen is nog niet af, dus aan jou de taak om je koudwatervrees te overwinnen en neiuwe onderdelen aan het ontwerp toe te voegen en bestaande inhoud en typografie aan te passen. Al doende raak je vertrouwd met de werkwijzen, zodat je klaar bent voor een volgende belangrijke stap.


3. Een document opzetten en met pagina’s werken

Want in een bestand met meerdere pagina's ga je niet iedere pagina opnieuw vanaf blanco indelen en vullen met alle inhoud. Je maakt kennis met de Basispagina's en leert daar structureel en efficiënt over na te denken. Daardoor werk je sneller en zien je pagina's er consistenter uit. Natuurlijk hoeft niet iedere pagina er exact hetzelfde uit te zien, dus je leert ook in te grijpen en aan te passen, waar gewenst.


4. Werken met objecten

Op een pagina komen diverse objecten bijeen: teksten, afbeeldingen, lijnen en kaders. Soms hebben ze met elkaar te maken - soms moet er iets bijzonders mee gebeuren. In dit hoofdstuk graaien we in een grabbelton van functies, zoals ronde hoeken, omlopende tekst en QR-codes.

Tot slot plukken we nog wat losse onderwerpen uit andere hoofdstukken, zoals het gebruiken van vaste kleuren, het invoegen van een tabel en - niet te vergeten - het opslaan van een Pakket en het maken van een PDF !


Maak gebruik van de introductieprijs! Normaal € 199,00 nu € 149,00!

Datum: Woensdag 14 november van 10:00 tot en met 17:00 - inschrijven.

Locatie: De Gelderlandfabriek te Culemborg (naast het NS-station) Er is ruime (gratis) parkeermogelijkheid in de directe omgeving aanwezig.

Kosten: € 149,00 inclusief btw en inclusief de Nederlandse versie van het boek Adobe InDesign CC 2018 Classroom in a book ter waarde van 49,99 euro.

Koffie, thee, water en lunch zijn inbegrepen.

Zelf meenemen: Deze training wordt gegeven op basis van "bring your own device", dus: laptop met daarop Adobe Indesign CC 2018 zelf meenemen.


Wis filter
  • zzz (op dit moment geen actieve boeken)

    ...
    - -